Esteu aquí

Els urbanistes catalans també rebutgen l'Eurovegas

Alerten del seu fort impacte territorial i dubten del seu interès públic

divendres, 22 juny, 2012 - 11:29

L'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC), l'Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (AETU-ACTU) i la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) han presentat un manifest conjunt en què rebutgen  el projecte Eurovegas. A més, el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comerón, ha assegurat que el projecte "travessa línies vermelles que el Govern català no pot permetre".

El manifest planteja tot un seguit d'interrogants al voltant de la iniciativa empresarial del magnat nord-americà Sheldon Adelson i, a més, insta al Govern a convocar experts i territori per avaluar la proposta.

Els signants recorden que, si és certa la ubicació del macroprojecte, es veuria afectat gairebé el 30% de les 2.938 hectàrees del Parc Agrari del Baix Llobregat, creat el 1998 i que té entre els seus objectius la promoció dels usos agrícoles com una inversió de futur. El manifest també qüestiona la manera com es justificaria l'interès públic del projecte.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...