Esteu aquí

Comença el Carnaval de l’Avarícia!

Les truites són les protagonistes de Dijous Gras, el primer dia del #carnavaldelprat

divendres, 9 febrer, 2024 - 12:00

El Carnaval ja ha començat i l’Avarícia, el pecat rei d’aquest any, ha iniciat el seu mandat amb moltes ganes de festa! Dijous Gras ha començat com mana la tradició amb truites. I les hem vist ben saboroses al Concurs de Truites que s’ha celebrat al Mercat Municipal. A les 10 del matí arribaven les primeres truites. En total, una vintena de truites participants d’estils diversos i amb alguns ingredients molt originals.

El jurat, format per Anna Martín (tinenta d’àrea Educació, Cultura i Comunitat), Marina García, (regidora de Comerç), Valentina Guisado (Associació de Criadors Pota Blava), Rosa Ribas (Mercat Municipal), Sergi Bonillo (restaurant 9Cèntric i Masia Sánchez Casal) i Juan Cruz (Mesón El Cortijo-Posa’t morat) van valorar les truites participants.

El guanyador a la truita més gustosa ha estat Adrián Macias, un jove de 21 anys amb la seva truita “La Clàssica”, de patata, ou, ceba i mel. La Conxita Palacín, usuària del Centre Cívic Palmira Domènech, ha guanyat el premi a la truita més creativa, amb “Tortilla con sorpresa”, de patata, ou, formatge, tomàquet fregit i gall dindi. També ha estat l’afortunada en el sorteig amb el premi a la participació entre totes les truites presentades.

A la tarda, als jardins de la Pau, era el moment de la gran Truitada Popular. Més de 2000 ous de la Gran Avícola Torres cuinats amb carinyo i atenció per les mans expertes de les voluntàries de la Casa de Andalucía, l’AV Jardins de la Pau i un grup de joves del Centre Cívic Jardins de la Pau. La música de la Xaranga de la Casa de Aragón ha animat a tot el públic assistent, amb un repertori festiu que ha anat des de Carnaval, Carnaval a Paquito el Chocolatero.

Mentrestant, la primera processó del ninot de Carnestoltes anunciava pels carrers de la ciutat que el Carnaval ja ha començat! Sa Majestat i la cort dels Pecats Capitals tornaven als jardins de la Pau escortats pel foc de Ball de Diables. Era el moment de llegir a tots els assistents el pregó del Rei Carnestoltes. L’Avarícia va encoratjar a tothom a fer guardiola, retallar despesa i engrossir el patrimoni, perquè durant set dies és el pecat rei i s’ha de gaudir del Carnaval. A continuació, amb els focs d’artifici ha quedat inaugurat el #CarnavaldelPrat!

Podeu veure el recull fotogràfic de la jornada i el reportatge d'ElPrat.Tv

 

Dijous Gras. Carnaval 2024

Compartir

Noticies relacionades

Festa de la Dansa 2024

divendres, 10 maig, 2024 - 12:00

Un any més, la Festa de la Dansa fa ballar la ciutat a Jardins de la Pau

Més de 800 persones repartides entre els 73 grups participants, pugen a l...

divendres, 10 maig, 2024 - 11:30

El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

El 14 de maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, l’Ajuntament, vol celebrar aquesta jornada amb un seguit d’activitats...

dijous, 9 maig, 2024 - 12:30

“Des del Prat, salvem els oceans" és el lema de la segona edició del Diverciència

El Diverciència torna als Jardins del Cementiri Vell per gaudir de la ciència...