Esteu aquí

Cinema i música: Carlos Garcia Reche i el cinema de Pau Giralt

Com cada juliol des de fa ja anys, torna el Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto. Per segon any, amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal,  que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora. Es tracta de pel·lícules fetes amb pocs recursos però amb uns resultats molt interessants que van fer del cinema amateur pratenc , entre els anys 1949-1986, un referent en el seu temps.

Carlos Garcia Reche i el cinema de Pau Giralt 

El Carlos Garcia, compositor i pianista enamorat de les melodies més barroques fins als espais sonors més contemporanis, posarà el so del seu piano, alterat per efectes i sons ultraprocessats, al servei de l’obra audiovisual d’en Pau Giralt. El cineasta va enregistrar la quotidianitat del nostre poble als anys 70, recollint un testimoni de la vida que és vivia fa 50 anys a la nostra ciutat i ens parla també de la història  de l’avícultura al prat i de la Granja Prat i el pollastre Pota Blava.

En Pau Giralt, va tenir diferents càrrecs dins de la Secció de Cinema Amateur i en l’organització dels concursos i altres activitats que duien a terme. La seva obra és documental i combina la crònica de la vida cultural i associativa de la ciutat amb les comparatives sobre el Prat antic i el del seu temps, majoritàriament, els anys setanta del segle XX.