Esteu aquí

Cinc projectes competeixen per construir el nou teatre de l'Artesà

Divendres 2 d'octubre a les 19h s'obre una exposició que mostra les propostes dels cinc despatxos d'arquitectes finalistes

Ja es poden veure les 5 maquetes finalistes del teatre de l'Artesà

Media Root

dijous, 1 octubre, 2015 - 09:45

El Cèntric Espai Cultural acull a partir de divendres 2 d'octubre a les 19h i fins el dia 25 una exposició amb les cinc propostes finalistes per a la construcció del nou teatre del Centre Artesà del Prat. Maquetes, plafons i vídeos ajudaran la ciutadania a entendre les característiques de cadascuna de les propostes, que també es podran consultar a través d'aquest web municipal.

A la vista de diversos estudis, que indicaven que el teatre de l'Artesà no es podria rehabilitar, sinó que l'única opció viable era construir-ne un de nou,  l'Ajuntament va convocar un concurs d'idees per a la redacció del projecte. S'hi van presentar un total de 45 equips d’arquitectura i enginyeria, d'entre els quals es van seleccionar com a finalistes els 5 que van obtenir les puntuacions més altes. Tots 5 són estudis de reconegut prestigi internacional: Álvaro Siza; Frechilla & López-Peláez; Bosch-Forgas; Navarro Baldeweg i Estudio Barozzi Veiga

El plec de condicions elaborat per l'Ajuntament especifica que el nou teatre ha de recordar la imatge històrica de l'antic teatre de l'Artesà, així com respectar i protegir determinats elements patrimonials. Alhora, el projecte ha de procurar la construcció d'un teatre propi del segle XXI, amb tecnologia actual, ambientalment eficient i dotat d'elements com un gran escenari, platea, amfiteatre, fossat per a orquestra, una sala petita d'unes 150 localitats, sales d'assaig, camerinos, magatzems i un ampli vestíbul. 

A finals de novembre, un jurat multidisciplinar format per una quinzena de persones i presidit per l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, decidirà quina de les 5 propostes resulta guanyadora. A continuació, aquesta proposta s'ajustarà per esdevenir el projecte executiu del teatre, que serà una de les principals obres del present mandat municipal al Prat. 

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...
centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...