Esteu aquí

Apoderament comunitari: salut i benestar

Un curs d'hàbits saludables que incorpora l'activitat física per mobilitzar recursos i habilitats

dijous, 10 febrer, 2022 - 09:30

Les àrees municipals de Benestar i Salut (Salut Pública i Consum, i Esports), i Desenvolupament Econòmic inicien una formació en hàbits saludables per millorar l’ocupabilitat del personal contractat per l’Ajuntament en programes de treball i formació.

El projecte va començar l'any passat amb el curs Nosaltres resilients, la valoració del qual va ser molt positiva. 

Els moments actuals requereixen mobilitzar habilitats i recursos per afrontar la feina, en haver-se transformat com a conseqüència dels factors que ens envolten. És per això que s’ha vist la necessitat d'enfortir les capacitats d’adaptació, la creativitat i les eines per a les relacions amb les persones en tot tipus de situacions.

La salut, travessada pels condicionats físics, socials i econòmics

L'enfoc innovador del curs es deu a la consideració de la salut com a un tot, en què intervenen situacions personals (característiques individuals, històries de vida…), però també el nostre entorn social, familiar… el lloc que ocupem a la societat i els diversos condicionants que ens travessen; els continguts del curs posen en el centre la necessitat de tenir cura d’un/a mateixa/a i atendre les necessitats pròpies, per ajudar als/a les altres, atenent a la diversitat existent.

El moviment, l’activitat física, tenen el seu espai protagonista en aquesta proposta, per la capacitat transformadora que té en el benestar. Es tracta de conèixer els recursos accessibles i propers adaptats a cada persona, i fer-ne ús.

El coneixement del medi, l’organització i el territori, és central per treballar.

El curs comença el 15 de febrer, i es farà al Centre de Promoció Econòmica i al CEM Estruch, hi haurà tres sessions de periodicitat setmanal. Més informació a salut@elprat.cat i/o cpe@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...