Esteu aquí

El Fòrum de les ciutats amb el Consell de Formació Professional denuncia la manca de places per al curs 2021-2022.

El Fòrum de ciutats amb Consell de la Formació Professional està conformat per 12 Consells de la Formació Professional, que representen a un total de 53 municipis, on el Prat en forma part.

dimecres, 28 juliol, 2021 - 11:00

El Fòrum de les ciutats amb Consell de la Formació Professional ha emès un comunicat per a constatar que enguany hi ha hagut un important augment de demanda de places d’FP, especialment de Programes de Formació i Inserció Laboral (PFI) i de Cicles Formatius de Grau Mig  (CFGM), i  que aquests estudis no poden absorbir . Una situació que, any rere any, es va produint en aquest tipus de formació postobligatòria i que genera  un dèficit estructural de places.

S’estima que més de 10.000 persones no poden accedir a una plaça d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Cal sumar-hi també els centenars d’ alumnes que volen cursar PFI i tampoc ho podran fer.

L’impacte d’aquest desajust comportarà greus conseqüències a nivell social, cultural, educatiu i econòmic en els propers anys i des del Fòrum volem denunciar aquesta situació com a molt greu tenint en compte que el dèficit de places no és nou i que la problemàtica s’arrossega de fa alguns cursos.

Al Prat tenim 219 persones en llistes d’espera per accedir a cicles formatius de grau mitjà. La situació és especialment greu al cicle de Cures auxiliars d’infermeria (70 persones), Guia en el medi natural i de temps de lleure (46 persones), Avions amb motor a Pistó (55), Electromecànica de vehicles (43) i PFI (61).

Des del Fòrum de ciutats consideren que cal fer passos en ferm per a la implementació de la formació professional al llarg de la vida i es posen a disposició per estudiar totes les vies possibles per augmentar l’oferta de places aquest curs 2021-2022 per donar resposta a la gran demanda generada.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 14:00

Focus Group Logística-Mobilitat

El laboratori de logística i mobilitat del Prat és un espai de treball compartit entre agents públics i privats del sector per afrontar nous reptes de la logística i la mobilitat del futur.  ...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...