Esteu aquí

La Permacultura, una visió de futur

De l'Hort a la Biblioteca Antonio Martín

dijous, 22 juliol, 2021 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín s'endinsa en el concepte Permacultura amb aquesta exposició. Aquest terme va aparèixer per primera vegada el 1978.

La paraula permacultura és una contracció que prové de les paraules anglosaxones permanent i culture, que originalment es referia a l’agricultura permanent, però es va ampliar per a significar també cultura permanent, ja que els aspectes socials són una part integral d’aquest sistema.

 

Definició Permacultura

Disseny conscient de paisatges que imitin els patrons i relacions trobats en la naturalesa i que generin abundant menjar, fibra i energia per proveir les necessitats dels seus ocupants, que no sobreexplotin o contaminin i que siguin sostenibles a llarg termini.

La fusió de Terra i persones genera uns compromisos i tres models de presentació:

Cura de la Terra

Un ecosistema és un conjunt d'organismes vius (plantes, animals i microorganismes) que interactuen entre si i amb un medi (sol, clima, aigua i llum).

Cura de les persones

Dintre de la seva visió holística, la Permacultura ens anima a cooperar entre nosaltres en comptes de competir, en la recerca del bé social comú.

Cura del futur

Pensar en els horts com en un gran ecosistema que guarda altres més petits. Tots els gestos han de buscar l'equilibri entre els diversos elements, amb la finalitat que el sistema es torni fèrtil i òptim.

Ecològic i saludable

El personal de la Biblioteca ha elaborat aquesta exposició per donar a conèixer el fons bibliogràfic d'interès conegut com “De l’hort a la biblioteca”. Els llibres que formen aquest espai estan dedicats a la cura, manteniment i filosofia de l’hort natural i ecològic, arribant al concepte més global de permacultura.

El centre d'interès està conformat per llibres que parlen de cultius i alimentació sostenibles, incloent-hi continguts de cuina general i receptes vegetarianes. Es troba separat de la resta de la col·lecció, per fer-lo més pròxim a tothom, i està marcat amb un pícto distintiu.

L’Assamblea General de les Nacions Unides va designar l’any 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures. La Biblioteca es suma a aquesta commemoració amb aquesta exposició per sensibilitzar i promocionar el consum d’aquests productes per la millora de la nutrició, la diversitat alimentària i la salut.

Si tenim cura de la Terra, ella tindrà cura de nosaltres.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...
centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat