Esteu aquí

Celebració de la dansa a l'escola Honorable Josep Tarradellas

L’alumnat de primer va compartir amb l’escola les peces creades en motiu del Dia Internacional de la dansa

dijous, 6 maig, 2021 - 11:00

El passat 29 d’abril, al pati de l’escola Honorable Josep Tarradellas, es va celebrar el Dia Internacional de la Dansa. L’alumnat participant d’aquest projecte, que va de P3 fins a primer de primària, va omplir la pista amb entusiasme i va gaudir de les peces que els infants de primària havien preparat per a l’ocasió. L’escenografia escollida va simular les aules de l’escola, disposant alguns pupitres a la pista, mentre els nens i les nenes dansaven coreografies grupals de diferents registres, amb pistes musicals variades.

Les fites del projecte de dansa

El projecte de dansa a l’escola, en col·laboració amb L’Escola d’Arts en Viu i en el marc d’Interseccions, procura democratitzar l'accés al llenguatge de la dansa i que els i les mestres incorporin la dansa grupal com una eina metodològica i expressiva a l'aula, potenciant la sensibilitat artística dels alumnes mitjançant el llenguatge corporal i musical i la cooperació. A més, el projecte planteja un treball dirigit a les emocions, la creativitat i la cohesió grupal, especialment necessaris en aquest curs insòlit. 

L’exploració d’aquest curs: la relació amb l'espai, l'escolta activa i el moviment

Aquest curs l’alumnat ha explorat aspectes com la relació amb l'espai, el desenvolupament de l'escolta musical activa i el moviment, tot atenent al pols de la música i al del mateix cos, entre d’altres. Es tracta, per sobre de tot, d’experimentar i comprendre el fet artístic per tal que els infants puguin mostrar els seus sentiments a través del moviment així com d’obrir un espai d’exploració partint del seu propi imaginari. A través de la dansa expressen i exploren les emocions, es treballa l’empatia, l’escolta i la imaginació i la llibertat. En aquest sentit, i recuperant el recent article publicat sobre el projecte Aprendre (no només a ballar) amb la dansa, el director de l'escola Honorable Josep Tarradellas, Juanjo Luján, compartia que "la dansa és una gran eina per treballar diferents llenguatges i maneres d’expressar-se. A més, afavoreix molt la sensibilització i l’empatia".

Els fruits del projecte de dansa a l’escola al llarg d’aquests anys

Resulta remarcable el recorregut realitzat en el llenguatge de la dansa per part de l’alumnat i professorat de primer de primària, que empra la dansa a l’aula des de P3, en el marc d’aquest projecte. Han après a escoltar els seus cossos i els dels seus companys i companyes, a gaudir del moviment tant individual com grupal i a expressar a través d’aquest les seves inquietuds. A més, gràcies a aquest recorregut al llarg dels anys, s’ha generat una gran complicitat entre les professores de l’escola i l’especialista de dansa de L’Escola d’Arts en Viu a l’hora d’abordar plegades la dansa a les aules.

Reviviu la celebració de la dansa amb els mitjans locals 

El Prat TV i Prat Ràdio va desplaçar-se fins al pati de l'escola Honorable Josep Tarradellas per fer extensible aquesta diada tant especial amb les famílies i tota la ciutat. Prat Ràdio va fer una connexió en directe (accediu-hi aquí) amb entrevistes a la professora de dansa i el director de L'Escola d'Arts en Viu, Olga Clavel i Jordi Umbert, que van repassar des de la preparació de l'espectacle fins l'explicació del que podria veure's a escena, i que podeu gaudir a continuació amb el vídeo-reportatge de Prat TV. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...