Esteu aquí

El ple municipal del Prat reclama més protecció dels Espais naturals del delta del Llobregat

En una declaració institucional, aprovada per unanimitat, l’Ajuntament del Prat insta a Aena i al Port de Barcelona a renunciar definitivament a l’ampliació d’aquestes infraestructures

dimecres, 3 març, 2021 - 19:30

 

El ple municipal del Prat de Llobregat, que ha tingut lloc aquest dimecres 3 de març amb el suport de mitjans telemàtics, ha celebrat l’advertència a Espanya de la Comissió Europea referent a la protecció dels Espais naturals del delta del Llobregat.

En una declaració institucional, aprovada per unanimitat, l’Ajuntament insta a Aena i al Port de Barcelona a renunciar definitivament a l’ampliació de les infraestructures. També es demanda definir una estratègia aeroportuària en xarxa. Així mateix, s’emplaça la Generalitat a aprovar una proposta de Pla Especial de Protecció dels Espais del delta del Llobregat i a ampliar les zones protegides per a les aus, així com a dotar de recursos suficients el Consorci que gestiona aquesta zona.

A més, es demana a l’Agènca Catalana de l’Aigua (ACA) un pla d’intervenció immediat per establir els valors ambientals de les masses d’aigua, definint una  millora dels estanys de Cal Tet, la Ricarda i el Remolar.

Finalment, es demana a Generalitat i Estat una estratègia per al delta del Llobregat com a infraestructura verda, que permeti un finançament suficient i un model governança adequat, incloent el Parc Agrari.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 10 maig, 2024 - 16:00

La millora de les reserves d’aigua propiciarà el relaxament d’algunes mesures contra la sequera

L’obertura de les dutxes de platges i centres esportius, així com la reducció...
Protocol ocells

dimecres, 8 maig, 2024 - 09:45

Inici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells fora del niu

Amb l'arribada de la temporada de cria, moltes aus estan construint els seus...

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...