Esteu aquí

L’Ajuntament fa un estudi per conèixer millor la comunitat xinesa del Prat

L’objectiu és afavorir la participació social d’aquest col·lectiu a la ciutat

Activitats per celebrar l’any nou xinès, al gener de l’any 2020.

dilluns, 1 març, 2021 - 13:15

El col·lectiu de persones originàries de la Xina al Prat ha anat creixent els darrers anys, fins arribar a convertir-se en un dels grups estrangers amb més persones empadronades a la ciutat.

Amb motiu d’aquesta presència tan nombrosa a la ciutat i el poc contacte que té la comunitat xinesa amb els serveis municipals, des del Departament de Nova Ciutadania de l’Ajuntament s’ha dut a terme una diagnosi per conèixer millor les característiques i necessitats d’aquest sector de població.

La Comissió Catalana d’Ajuda a les persones refugiades ha estat l’encarregada de realitzar aquest estudi, del que es poden extreure les següents conclusions:

  • La comunitat xinesa està molt interessada en participar en la vida social de la ciutat, però la falta de temps degut els seus negocis (restauració i comerços) la impossibilita a fer-ho més freqüentment.
  • La llengua és encara un obstacle per a les persones d’origen xinès. Per aquest motiu donen una gran importància a l’educació que reben els seus fills i filles a les escoles de la nostra ciutat i agraeixen els esforços de l’Ajuntament per promoure la seva integració a la comunitat educativa.
  • La comunitat xinesa preveu que amb el pas dels anys la seva integració serà plena a la ciutat i que, per tant, augmentaran els seus usos dels recursos i equipaments de la ciutat.

A partir d’aquesta diagnosi s’ha començat un projecte de dinamització dels col·lectius asiàtics de la ciutat a càrrec d’una mediadora de parla xinesa. A través d’aquest servei es dona orientació a les persones migrades i també es fan interpretacions en llengua xinesa de suport als serveis municipals.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...