Esteu aquí

Crònica: Xavi Mata

dimarts, 25 juny, 2019 - 17:30

 crònica per Alex Matarin

foto per Inma Quesada

 

La Habitación Roja

 

No és casualitat que La Habitación Roja hagin aconseguit un poder de convocatòria com el que tenen actualment. Tampoc és casualitat que tinguin un directe tant rodó i un repertori ple d’himnes. Tot és fruit de 24 anys de carrera musical d’una formació que no ha parat de crear i de recòrrer escenaris. Dissabte passat, aquells qui vam tenir la sort de gaudir del seu directe a La Capsa, en vam ser testimonis.

 

Amb Are You Lonesome Tonight d’Elvis Presley de fons, sortia La Habitación Roja a l’escenari. Aquesta vegada amb Edu Martínez, actualment teclista de Sidonie, afrontant la suplència per paternitat del teclista titular del grup. Van iniciar el concert amb Nuevos Románticos, continuant amb La Segunda Oportunidad i Un Dia Perfecto. El setlist va ser un recorregut per totes les seves cançons més conegudes que han anat publicant al llarg de tots aquests anys, la majoria d’elles publicades al seu disc recopilatori Veinte Años de Canciones: 1995-2015., tot i que també hi va haver una bona representació de cançons incloses al seu últim disc Memoria (2018)Així, van continuar la seva actuació amb cançons com Berlín, Nunca Ganaremos el MundialLa Última Noche del Año o Líneas en el Cielo, de la qual Jorge Martí va confessar que era la seva preferida. Va ser a partir de l’enèrgica El Eje del Mal quan el públic es va encendre definitivament, i encara més quan van encadenar algunes de les seves cançons més aclamades, com FebreroLa Moneda en el Aire i Indestructibles. Els valencians van abandonar l’escenari però estava clar que el concert no podia acabar aquí. Per això van tornar a sortir a escena per executar un ampli bis, el qual van iniciar amb Scandinavia i De Cine. Com a sorpresa, el grup va voler tocar el tema Crónico, una cançó del disc Largometraje (1999) que no havien assajat ni tocat des de feia molts anys. Tot un repte per a ells del qual van sortir amb molt bona nota. A aquestes alçades, La Capsa era una festa, arrodonida amb la ja mítica Ayer, que va ser servir com a comiat de la seva actuació, amb un públic totalment entregat.

 

La Habitación Roja estarà d’aniversari el proper any 2020. A l’escenari de La Capsa van anunciar que realitzaran una gira especial per realitzar la celebració dels seus 25 anys i que, òbviament, recorreran els escenaris de Catalunya. Esperem que tornin a La Capsa. Si us plau i gràcies.

La Habitación Roja 15/06/2019

Compartir

Noticies relacionades

centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...