Esteu aquí

El Prat acull una aula per a alumnes de la comarca amb necessitats específiques

TEMES: Educació

S’ha ubicat en un local municipal de la pl. dels Pirineus, on es proporciona atenció integral, intensiva i temporal a nois i noies de la comarca amb transtorns mentals

L'aula està ubicada en un local municipal a la pl. dels Pirineus.

dijous, 27 febrer, 2020 - 10:30

L’Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya han acordat ubicar a la nostra ciutat l’Aula Integral de Suport (AIS) del Baix Llobregat. Aquesta aula, que compta amb professionals dels departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat, és un espai educatiu i terapèutic que té com a objectiu proporcionar, de forma temporal, una atenció integral i intensiva a alumnes amb necessitats educatives especials associades a problemes de salut mental. L’objectiu és que els nois i noies que passen per l’AIS puguin assolir l’equilibri i el benestar personal suficients per poder tornar al seu centre educatiu ordinari.

Resposta a unes necessitats

L’AIS, que dona servei a la comarca del Baix Llobregat, s’ubica en un local municipal situat al número 6 de la pl. dels Pirineus de la nostra ciutat.

L’Ajuntament del Prat ha habilitat i cedit l’ús del local per ubicar-hi l’AIS, que també cobreix unes necessitats ja detectades a la nostra ciutat i a les quals calia donar una resposta especialitzada des d’una perspectiva educativa i terapèutica.

Les AIS s’organitzen per grups d’entre 4 i 6 alumnes, amb un màxim total de 16 alumnes atesos per aula. Els pares o tutors legals de l’alumne o alumna, i el mateix noi o noia, donen la seva conformitat per a la incorporació a l’AIS. El suport i orientació a cada família s’estableix a partir de contactes periòdics i regulars amb els professionals de l’equip per tal de compartir visió i criteris d’actuació i planificar conjuntament els itineraris personals i formatius de cada alumne.

Servei temporal

L’AIS és un recurs temporal i l’estada d’un alumne ha de ser al més curta possible. La incorporació a l’AIS necessita un dictamen elaborat per l’EAP (equip d’assessorament psicopedagògic), un informe clínic del centre de salut mental de referència i un pla individual que doni resposta a les necessitats educatives, terapèutiques i socials de cada
alumne.

La sortida de l’aula es fa gradualment per tal de garantir un acompanyament de l’alumne/a en el procés d’adaptació i de retorn al centre educatiu i una col·laboració estreta amb els i les docents que el tindran al seu càrrec. El període previst d’estada en una AIS és de dos cursos.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 25 abril, 2024 - 14:45

Últim taller del Consell d’Infants a l’Escola Jaume Balmes

Les candidatures per renovar l’òrgan de participació dels infants de la...

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...

dimarts, 23 abril, 2024 - 13:15

Acte de lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi 2024 del CFA Terra Baixa

El centre entrega també els guardons del concurs GIMPJordi d’elaboració de...