Esteu aquí

Nous serveis a la Biblioteca Antonio Martín

Es posa en marxa el servei d’autopréstec de documents i els usuaris tindran tauletes i notebooks de préstec per navegar

servei autoprestec

Màquina d’autopréstec a la Biblioteca Municipal Antonio Martín.

dilluns, 3 juny, 2019 - 09:30

Durant el mes de maig la Biblioteca Antonio Martín ha ampliat els serveis adreçats a la ciutadania amb l’entrada en funcionament del servei d’autopréstec i retorn de materials. A través de les noves màquines d’autopréstec es podrà fer la gestió del préstec i retorn de documents de forma autònoma, consultar l’estat del seu compte o renovar els préstecs. 

La implementació d’aquest servei implica l’ús de la tecnologia RFID o identificació per radiofreqüència, que permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio. Així, els xips i lectors RFID substitueixen les tecnologies de codis de barres i permeten d'endur-se o retornar diversos documents al mateix temps en una única operació, agilitzant el servei.

Aquest servei facilita l’autonomia dels usuaris amb un sistema més segur i fiable. La implementació del nou sistema ha comportat l’etiquetatge de més de 60.000 documents (llibres, CD, DVD, revistes...) amb etiquetes que incorporen un petit circuit integrat.

Tauletes i notebooks

També es posarà en marxa en breu  un sistema de préstec de tauletes i note​books a la Biblioteca, actualitzant i augmentant el nombre d’eines digitals disponibles per a l’usuari.

Així s’incorporaran 5 tauletes i 5 notebooks com a resultat d’una proposta generada per la ciutadania als pressupostos participatius 17-19. També s’incorporen 3 tauletes noves al servei de préstec, dins de l’actualització periòdica de les eines que proporciona la Diputació de Barcelona.

Trobareu més informació sobre com sol·licitar i utilitzar aquests nous serveis a la web de la Biblioteca Antonio Martín. 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...