Esteu aquí

Comencen les portes obertes als centres d'ensenyaments postobligatoris

TEMES: Educació

Formació professional, batxillerat, persones adultes, idiomes...

Una de les noves formacions és la d’hoste o hostessa en terminals, mitjans de transport i esdeveniments.

dimecres, 24 abril, 2019 - 11:45

Amb motiu de l'inici del procés de preinscripció per als ensenyaments postobligatoris i d’idiomes per al curs 2019 - 2020 s’inicien avui les jornades de portes obertes que organitzen els centres del Prat per tal que l’alumnat i les famílies els puguin visitar i rebre informació de com funcionen abans de formalitzar la preinscripció i la matrícula.

El Prat compta amb dos centres de referència en formació professional, l’Institut Les Salines i l’Institut Illa dels Banyols, que enguany oferiran vint-i-sis cicles formatius que corresponen a onze famílies professionals diferents i cinc programes de formació i inserció (PFI).

Una altra opció de continuïtat formativa és el batxillerat, que prepara l’alumnat perquè pugui incorporar-se a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i perquè pugui accedir al món laboral. Els instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí posen a l’abast dels/les joves el batxillerat en les modalitats d’arts escèniques, ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials.

L’escola per a persones adultes CFA Terra Baixa i l’Escola Oficial d’Idiomes acaben de completar la xarxa d’ensenyaments postobligatoris, oferint formació al llarg de tota la vida i l’estudi d’idiomes moderns en règim oficial. 

Segons el calendari que ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat, els terminis de presentació de sol·licituds són els següents: 

•    Del 14 al 21 de maig per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau mitjà)

•    Del 13 al 24 de maig per als programes de formació i inserció (PFI)

•    Del 29 de maig al 5 de juny per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny (grau superior)

•    Del 18 al 25 de juny per als ensenyaments d’educació de persones adultes

•    Del 2 al 5 de setembre pels cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d’idiomes.

Consulteu tota la informació relativa al procés de preinscripció i matrícula per als ensenyaments postobligatoris per al curs 2019-20.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...