Esteu aquí

Substitució d'arbres envellits i malmesos al parc del Fondo d'en Peixo

Els treballs duraran unes tres setmanes

dimarts, 19 febrer, 2019 - 09:45

L'Ajuntament del Prat ha iniciat aquesta setmana els treballs de substitució d'una vintena d'arbres del parc del Fondo d'en Peixo. Una dotzena d'aquests arbres són pollancres que havien arribat a la darrera fase de vida, trobant-se ja bastant malmesos. La resta són arbres més joves però que no s'havien desenvolupat de manera adient.

En total es plantaran 15 arbres i es millorarà el terreny per afavorir-ne el creixement. Entre cada arbre es deixarà l'espai adient perquè es desenvolupin correctament i generin l'ombra necessària. Els treballs duraran unes tres setmanes.

Freixes en lloc de pollancres

Els pollancres, en àmbit urbà, presenten avantatges -com el seu ràpid creixement- però també inconvenients, com una fusta tova que es fractura i cau amb facilitat, una baixa tolerància a l'esporga i, en alguns exemplars, generació d'al·lèrgies als humans. Els freixes, en canvi, tenen una velocitat de creixement similar als pollancres però no presenten els seus inconvenients i, a més, formen una capçada més ampla que proporciona més ombra.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...