Esteu aquí

Nova planificació educativa a la ciutat a partir del curs vinent

TEMES: Educació

Nou institut al Fondo d'en Peixo, conversió del Pepa Colomer en institut-escola i noves adscripcions entre escoles i instituts

dijous, 20 desembre, 2018 - 10:45

De cara al curs vinent, l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat han configurat una nova oferta educativa al Prat que incorpora quatre línies més d’ESO: dues al nou institut que s’està construint al Fondo d’en Peixo (antiga escola del Parc) i dues més sorgides de la transformació del centre Pepa Colomer en institut-escola.

Amb aquestes mesures es prioritza promoure la qualitat educativa, evitant altes concentracions de grups i d’alumnat als centres educatius.

Adscripcions dobles entre escoles i instituts

Amb aquesta nova oferta, caldrà replantejar el model actual d’adscripcions entre escoles i instituts. La principal novetat és que cada escola estarà adscrita a dos instituts, en lloc d’estar-ho només a un com fins ara (consulteu imatge adjunta).

Aquesta proposta d’adscripcions s’ha fonamentat en criteris de proximitat entre escoles i instituts, de capacitat dels instituts, de flexibilitat (adaptació a la demanda i als canvis demogràfics) i de composició d’alumnat.

El nou model respecta en tots els casos l’institut adscrit actualment a cada escola i n’afegeix un de nou. Al mateix temps dona certa capacitat de tria de centre a les famílies i permet ajustar al llarg del temps l’oferta dels centres a les necessitats demogràfiques.

La nova organització educativa a la ciutat es va plantejar a la Taula de Planificació que integren la Generalitat i l’Ajuntament i es va consensuar amb les direccions i les AMPA i AFA dels centres educatius.

Noves adscripcions entre escoles i instituts

Plànol explicatiu (pdf - 89905 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...