Esteu aquí

El Prat inicia els tràmits per regular els pisos turístics per defensar el lloguer residencial i la convivència

Només es podran ubicar en edificis d'ús turístic exclusiu, en carrers de més de 8 metres d'amplada i a més de 50 metres entre ells.

dimarts, 17 juliol, 2018 - 12:15

L'Ajuntament del Prat ha aprovat inicialment una normativa per regular els pisos turístics a la ciutat, amb l'objectiu de defensar el lloguer residencial i la convivència veïnal. 

La nova normativa establirà que, per obtenir llicència municipal, els pisos turístics hauran de complir tres requisits: ser edificis d'ús exclusiu turístic amb accés independent -és a dir, tots els pisos de l'edifici hauran d'estar destinats al mateix ús-, estar ubicats en carrers d'una amplada mínima de 8 metres i estar situats a una distància mínima de 50 metres entre ells. 

Amb aquestes mesures, es vol promoure que els habitatges que no segueixin aquests criteris entrin a formar part del mercat de lloguer, així com preservar la convivència veïnal, per les possibles molèsties que puguin causar els pisos turístics.  

Aquesta normativa no afectarà a la vintena de llicències d'allotjament turístic existents actualment a la ciutat, és a dir, no tindrà caràcter retroactiu. 

En el darrer any, ha estat vigent una suspensió en la concessió de llicències d'allotjaments turístics. Aquesta suspensió s’ha prorrogat fins a l’aprovació definitiva de la normativa, que es podria allargar fins a l’agost del 2019. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...