Esteu aquí

"El metge de Lampedusa", amb Xicu Masó

El metge de Lampedusa

El Metge de Lampedusa és en Pietro Bartolo. Ell és l’únic metge que viu permanent a aquesta illa. L’espectacle parteix del llibre Llàgrimes de sal, un llibre que narra la historia d’aquest doctor a Lampedusa, que explica diverses histories i anècdotes que ha viscut durant els últims 26 anys a l’Illa intentant salvar a tots els emigrants que hi arriben. Xicu Masó es posarà a la pell del doctor Bartolo per explicar-nos i per fer-nos entendre la necessitat real que aquesta catàstrofe arribi al màxim de gent possible.

Lampedusa és una illa preciosa, petita i preciosa. És siciliana i potser també una mica africana perquè està més a prop de Tunísia que d'Agrigento. Té només 20 km2, però els seus habitants potser no la pensen tan petita perquè el mar també és el seu territori; la majoria dels sis mil veïns que hi viuen són o provenen de famílies de pescadors. A tots ells, des de fa uns trenta anys, els visita el mateix metge, també fill de l'illa i de pescadors, el doctor Pietro Bartolo.

De Lampedusa en diuen la Porta d'Europa i a aquesta porta fa molts anys que hi truca la gent de l'«altra banda», persones que creuen que travessant el llindar estaran salvats. Europa, de moment, no els salva però els veïns de Lampedusa, fidels a la Llei del Mar, sí que ho fan. Un cop a l'illa, el doctor Bartolo és el primer que els acull, que els visita i que els cura, si pot. Però sobretot, els escolta.

Fitxa artística

Interpretació Xicu Masó. Direcció Miquel Gorriz. Adaptació i dramatúrgia Anna Maria Ricart. Ajudantia de direcció Esteve Mulero. Escenografia Lluís Nadal “Koko”. Il·luminació Angel Puertas i August Viladomat. Espai sonor Marc Paneque. Vestuari Carme Puigdevall. Producció Arnau Nadal. Distribució Laura Perramon

Una coproducció de Teatre Lliure, Temporada Alta i Punt produccions Teatrals, S.L.

En acabat la funció, mantiendrem un col·loqui amb la companyia, organitzat pel col·lectiu Casa Nostra Casa Vostra

  • Accessible