Esteu aquí

L’aigua, un dret humà universal

Avui es commemora el Dia Mundial de l’Aigua

Instal·lacions de subministrament d'aigua a Gibara (Cuba).

dijous, 22 març, 2018 - 12:30

L’accés a l’aigua potable i a un sanejament adequat és un factor fonamental per al desenvolupament humà, i des del juliol de 2010 està reconegut com a dret humà per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Segons dades de 2015, 663 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua i 2.365 milions no tenen garantit un sanejament adequat.

En un planeta on l’aigua dolça és cada vegada més escassa i les sequeres més pronunciades, on milions de persones no tenen accés a aquest dret humà que garanteix la seva salut i la seva supervivència, és molt important una bona gestió i una correcta sensibilització sobre una gestió i un consum responsable i sostenible a nivell mundial.

Al Prat, gestió pública

L’Ajuntament del Prat ha apostat des de fa anys per model públic de gestió de l’aigua, a través l’empresa municipal Aigües del Prat, S.A., perquè l’aigua és un bé públic i bàsic, no privat per treure’n benefici. 

Cooperació amb Cuba

Històricament, l'Ajuntament del Prat ha centrat la cooperació directa al desenvolupament en aquest dret, participant en el “Projecte de millora i gestió de l’aigua” a la ciutat germana de Gibara, Cuba, des de fa més de 20 anys. Aquest projecte comporta subministrament de material per a infraestructures, cooperació tècnica entre ajuntaments per compartir coneixements i millorar la gestió i també educació a la ciutadania per a assolir un consum raonable, sense pèrdues ni malbaratament de recursos i en aquest sentit s’ha fet molta formació als centres docents de les dues ciutats en relació a aquest dret humà.

Dins del Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, Drets Humans i Pau, que està ja en la darrera fase d’elaboració, el Dret a l’Aigua és un dels eixos estratègics i prioritaris per a establir futurs  projectes de cooperació al desenvolupament.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...