Esteu aquí

L’Ajuntament destina més de 220.000 € a ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars

Adreçats a les famílies amb dificultats socials i econòmiques

dijous, 15 febrer, 2018 - 09:45

L’Ajuntament del Prat destinarà 222.500 euros a ajuts per a les activitats d’estiu de 2018 i per a les extraescolars del proper curs escolar (2018-2019). Amb aquests ajuts, adreçats a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques, l’Ajuntament pretén garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquest tipus d’activitats, relacionades amb l’oci, l’esport i el lleure.

Sol·licituds a partir del 19 de febrer

El període de sol·licituds començarà el dilluns 19 de febrer i finalitzarà el 23 de març. Els ajuts estan dirigits als infants i adolescents empadronats al Prat, nascuts entre 2000 i 2015 (ambdós inclosos). De forma excepcional, les podran demanar joves nascuts abans de 2000, sempre que cursin ESO o tinguin necessitats educatives especialitzats (i estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial de Can Rigol o vulguin participar en activitats de Disprat Lleure).

Nivell de renda i nombre de membres de la família

Com que els ajuts estan adreçats a les famílies amb menys recursos econòmics, s’han establert uns barems de renda per poder optar-hi, que varien en funció del nombre de membres de la llar i d’altres factors socials. També es tindran en compte altres factors socials (tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o família nombrosa, etc).

En el cas de les activitats d’estiu, l’Ajuntament finança de 50 a 150 euros en funció de nivell de renda de la família. En el cas de les activitats extraescolars, es finançaran de 100 a 250 euros. Si les activitats extraescolars es fan a l’Escola Municipal de Música, el percentatge màxim de la inscripció que se subvencionarà anirà del 50% al 90%.

Com sol·licitar els ajuts?

Les famílies podran realitzar la sol·licitud dels ajuts en un únic tràmit a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de la Casa de la Vila. Hauran d’emplenar el formulari de sol·licitud i adjuntar la resta de documentació requerida a les bases. Les activitats d’estiu i extraescolars s’hauran de tramitar conjuntament, mitjançant una única sol·licitud per a cada infant beneficiari.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...