Esteu aquí

En marxa els tallers de formació dels programes de suport social

Treballen les competències personals, professionals i de gestió de l’economia domèstica, amb l'objectiu de respondre a les necessitats de persones vulnerables amb problemes

Un taller Bastida.

Un taller Bastida.

divendres, 12 maig, 2017 - 13:30

Ha començat un nou cicle dels tallers de formació dels programes de suport social, organitzats pel departament municipal de Serveis Socials. Aquests tallers tenen per objectiu treballar les competències personals, professionals i de gestió de l’economia domèstica de les persones més vulnerables. 

Per participar-hi cal adreçar-se a la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS), on les professionals faran un acompanyament per a l’elecció de la proposta més adequada a cada necessitat. Les persones que ja estan sent ateses pels Serveis Socials ho han de parlar amb el seu tècnic/a de referència.

Gratuïts i trimestrals

Els cursos són gratuïts i es fan trimestralment durant l’any, amb l’objectiu d’atendre al major nombre de persones. El programa es divideix en tres àrees de treball:

  • Tallers Smart: enfocats a treballar les competències personals i relacionals. Es potencia l’autonomia i autoestima de les persones per tal que prenguin consciència de la pròpia manera de ser, amb l’objectiu d’acceptar-se i d’acceptar els altres. Destaquen els cursos d’intel·ligència emocional (treball per reconèixer emocions), tallers de teatre en família (treball de l’autoestima i relacions personals) o el de mediació de conflictes.
     
  • Tallers Bastida: enfocats a treballar les competències de gestió econòmica i de la llar. Es proporcionen eines i recursos per aconseguir una gestió òptima de l’economia domèstica. Destaquen els cursos que ensenyen a estalviar en les factures de l’aigua o l’electricitat i també els de cuinar amb productes barats i saludables. 
     
  • Tallers Jo puc: enfocats a treballar les competències professionals. És un suport a la inserció laboral mitjançant l’aprenentatge de noves eines per trobar feina o la reorientació laboral. Destaquen les formacions laborals de curta durada, els tallers d’alfabetització digital per trobar feina per Internet o els de generació de vincles personals i professionals mitjançant activitats de grup.
     

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...