Esteu aquí

Més de 150 joves s'informen i orienten sobre el seu futur

A les 19es Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional, celebrades al Cèntric

Aspecte de les JOAP

Fireta al vestíbul de l'Auditori del Cèntric

dimecres, 22 febrer, 2017 - 08:45

El dijous 16 de febrer passat van tenir lloc al Cèntric les 19es Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional (JOAP), adreçades a l'alumnat de 2n de batxillerat de la nostra ciutat.

Enguany s’ha continuat amb el format iniciat l’any passat, que incorporava una fireta al vestíbul amb representació d’algunes facultats i la presència  de joves que van poder explicar la seva experiència en primera persona.

Hi han assistit prop de 160 alumnes, que van arribar al Cèntric a les 9 del matí acompanyats del seu professorat. Allà van poder escoltar la conferència "El repte de definir el projecte professional", que oferia informació general sobre com fer la tria d'estudis i aspectes a tenir en compte, a càrrec deMontserrat Oliveres, directora d'Educaweb (Assessoria d'orientació acadèmica i professional del Lloro).

Fireta al vestíbul

A partir de les 10:30 h es va posar en funcionament la fireta al vestíbul de l’auditori, on es va comptar amb la presència de diversos centres: Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Centre Universitari de Disseny i Art, Universitat de Vic, Universitat Ramon Llull Blanquerna, School of International Studies i les facultats del Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

També hi era present el Punt d’Informació Juvenil del Lloro, amb  informació acadèmica i altres materials i dos Punts d'orientació personalitzada (POPs) des dels quals dues tècniques especialistes en orientació responien dubtes i aclarien aspectes sobre les preguntes que realitzava l'alumnat.

Cinc joves pratencs expliquen la seva experiència

Cal destacar l'assistència de les cinc persones joves del Prat, que a dia d'avui estan fent estudis superiors de diversa índole i que van poder explicar en primera persona la seva experiència de tria i la valoració dels estudis que en aquests moments estan seguint.

Simultàniament, des de les 11 fins les 14 h va tenir lloc la part més específica de xerrades informatives, on es van presentar 35 estudis d'universitats i cicles formatius de grau superior de la família d’informàtica de l'Institut Les Salines. Els i les joves convidats/es  també van formar part d'aquestes xerrades, aportant-hi la seva visió més propera i directa.

Enguany, s'ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona (Oferta de Recursos per a Fires i Jornades d'Orientació al territori). 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...