Esteu aquí

El Prat, el municipi català on més va créixer la renda familiar entre 2011 i 2013

Durant la crisi, els municipis amb major base industrial han resistit millor que els basats en el sector serveis

La potent base industrial del Prat és una de les causes que expliquen aquests resultats.

La potent base industrial del Prat és una de les causes que expliquen aquests resultats.

dimecres, 8 febrer, 2017 - 09:15

El Prat va ser el municipi català que durant els anys 2011, 2012 i 2013 va augmentar més la seva renda mitja per habitant, concretament un 2%. En canvi, la mitjana catalana va baixar un 3%, que representa 500 euros per persona en tres anys.

Així es desprèn de les darreres dades publicades per l'Institut Català d'Estadística (IDESCAT), que ha estudiat l'evolució de la renda familiar disponible als municipis de més de 20.000 habitants. 

Segons l'IDESCAT, el principal motiu del descens de la renda familiar a Catalunya en aquests tres anys de crisi ha estat la reducció dels ingressos per salaris, especialment en el sector serveis. 

Les úniques poblacions catalanes de més de 20.000 habitants que van millorar la renda entre 2011 i 2013 pertanyen al Baix Llobregat, degut a què és la comarca amb un pes més gran de persones afiliades al sector industrial. A diferència del sector serveis, la indústria ha registrat més augments salarials i menys contractes temporals. 

Així, El Prat, amb un augment del 2%, ha estat el municipi amb una millor evolució del poder adquistiu de les famílies, seguit de Cornellà, l'Hospitalet i Sant Andreu de la Barca, amb un 1%. En el sentit contrari, els municipis que en aquells tres anys van perdre més poder adquisitiu van ser Palafrugell (-11%), Amposta (-10%) i Tortosa (-8%).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...