#MengemCarxofa, #CarxofaPrat


Tags: #opinió

Abril 2021

Barcelona té, aquest 2021, la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, i al Prat no hem volgut deixar passar aquesta ocasió per destacar i reivindicar dues idees: primer, que la Barcelona real és la metropolitana; segon, que un element clau per garantir una alimentació sostenible és protegir i promocionar els productes de proximitat, i que el Parc Agrari és en aquest sentit una infraestructura estratègica que es troba al bell mig d’aquesta metròpoli.

Durant anys, l’Ajuntament del Prat ha sumat esforços i forces amb altres administracions per aconseguir que aquest espai deixi de ser vist com “el pati del darrere” de la gran ciutat i sigui visibilitzat i protegit com el que sempre ha estat: el nostre gran rebost. Això passa per reconèixer la tasca de la pagesia que hi conrea; passa per promoure la restauració local, que treballa els productes de km 0 per elaborar una rica oferta gastronòmica, i passa per vertebrar al seu voltant una comunitat que s’identifica, per exemple, amb productes tan emblemàtics com l’aviram Pota Blava o la nostra Carxofa Prat. Habitualment ho fem a l’hivern amb la Fira Avícola o en aquestes dates amb les Festes de la Carxofa. Enguany, la pandèmia ens impedeix celebrar-les, però no hem volgut deixar d’aprofitar la capitalitat de l’alimentació sostenible per forjar una aliança àmplia com mai per promoure i visibilitzar a tota l’àrea metropolitana la carxofa i el Parc Agrari.

Aquesta primavera, doncs, també #MengemCarxofa, malgrat tot, o precisament perquè acabem d’assolir el primer aniversari de l’esclat d’aquesta maleïda pandèmia, davant la qual és més important que mai que, com diem des de fa un any, #AlPratEnsCuidem, físicament i mentalment.

Ens cuida la nostra pagesia, brindant-nos productes de proximitat i saludables, i ens cuida la cultura, que aquesta primavera torna a omplir molts espais de la ciutat i que ens arriba també a través dels llibres i discs que ens han brindat en els darrers mesos desenes de creadors i creadores locals. Serà complicat viure un Sant Jordi amb normalitat, però no volem deixar passar la primavera sense recollir tota aquesta creació en les planes que segueixen. Gaudiu de tot aquest talent que omple la ciutat!


Lluís Mijoler
L'alcalde