Llavors per al futur


Tags: #opinió

Octubre 2022

L' arribada de la tardor acostuma a ser un moment propici per posar llums llargues, imaginar com volem que sigui el futur, i planificar com el volem assolir. Tant a nivell individual com col·lectiu. Moltes persones i llars, un cop acabades les vacances, s’organitzen per encarar un nou curs i uns nous objectius. De la mateixa manera, la nostra ciutat es torna a omplir de vida després de l’aturada de l’estiu. És el moment de plantar llavors per al futur que volem.

L’exemple més destacat d’això és la tornada als centres educatius. Una fita important per als més de 8.000 alumnes de la nostra ciutat que aquestes setmanes arrenquen un nou curs a l’escola, l’institut, o la formació post-obligatòria o continuada. A tots i totes elles, els desitjo molt bon curs, acompanyats per les seves famílies i tot el seu professorat, a qui mai podrem agrair prou la labor que fan. Perquè al Prat sabem que l’educació és una tasca col·lectiva i també una de les principals eines que tenim per transformar el món. Sabem, en definitiva, que educant millor els infants d’avui plantem la llavor d’un Prat més despert, crític i pròsper en el futur.

Una altra llavor importantíssima que hem plantat en les darreres setmanes per construir el Prat del futur és l’aprovació d’un nou planejament per a la Seda i la Paperera. Els darrers mesos i anys han exigit el millor de nosaltres; ens hem hagut de cuidar i hem hagut de defensar el nostre territori davant d’amenaces sobrevingudes a curt termini. Paral·lelament, però, no hem deixat de pensar com volíem convertir a llarg termini el Prat del futur en una ciutat més verda i més cohesionada. I aquest planejament que el plenari ha aprovat de forma inicial sense cap vot en contra és un gran pas endavant en aquest sentit.

Parlava de llums llargues, però no vull acabar sense recordar que, d’aquí a ben pocs dies, arriba de nou, i per fi, la nostra Festa Major. La de sempre, però amb un dia més de festa per celebrar que ha tornat. Pratencs i pratenques, bona Festa Major!

 

Lluís Mijoler
L'alcalde