Esteu aquí

Taller: "Troba la teva veu" amb Enric Montefusco

Temes: Cultura
Categories: L'Escola d'Arts en Viu, La Capsa
TIPUS: Música
Per a qui: Adult, Jove
Enric Montefusco

L’expressió artística és la nostra veu. I cada procés biogràfic ens converteix a cadascú de nosaltres en valuosos i irrepetibles testimonis esperant per ser cridats.

Taller intensiu dirigit a qualsevol persona amb inquietuds artístiques i expressives que vulgui explorar, trobar, extreure i presentar la seva veu, allò que no s’ha dit mai encara. Dirigit a persones qualsevol edat, amb o sense experiència, lligats a alguna disciplina artística o en una combinació d’elles (escriptura, arts escèniques, arts plàstiques, música, visuals etc). Tots vosaltres, des de la vostra diversitat i veritat íntima, al curs hi trobaran eines i confiança per endinsar-se a l’apassionant abisme de l’intransferible.

La inscripció al curs inclou l'entrada pel concert d'Enric Montefusco en acústic el mateix dissabte 2 de desembre a les 22h! 

En paraules d'Enric Montefusco 
"El camí no s'escull. De fet, fins i tot una íntima vocació transcendeix el nostre àmbit individual i, sens dubte, la nostra voluntat. En aquest sentit mai hauria dit que la docència es creuaria de forma espontània al meu camí. No obstant, l’experiència acumulada durant 25 anys una i altra vegada corrobora que sempre el millor horitzó és intentar oferir a la resta el millor de cadascú de nosaltres.

En aquest sentit, els artistes tenim un gran privilegi, podent dedicar bona part del nostre temps a la recerca de la nostra veu individual, que amb sort serà representativa de moltes altres i esdevindrà portaveu. És una veu destinada a friccionar i topar (irònicament) amb la cultura de la que ha sortit i alhora n’és producte. És el desagraït, alliberador i necessari camí de tot veritable artista, però també de tot veritable docent. Redefinir una i altra vegada la relació entre l’individu i la seva societat, sempre massa feixuga, sempre esclava d’inèrcies i forces ocultes de resistència.

Per mi, tenir al davant alumnes -tinguin l’edat que tinguin i tinguin el bagatge cultural que tinguin- disposats a escoltar és una situació de privilegi, doncs em permet obrir el cor i oferir el més valuós. Al fer-ho, curiosament, la gran dificultat està, no ja en ajudar a acumular informació, sinó en filtrar-la i desxifrar-la. Curiosament segons la meva experiència el més difícil no és aprendre sinó desaprendre. En aquest sentit als meus cursos del que es tracta en última instància és de donar eines per a ser persones i creadors lliures; amb plena i profunda confiança en el tot allò que surt genuïnament de cadascú de nosaltres."

 

Cursos relacionats

Taller de DJ “Trapella”

Tipus: Música
Quan: Del 06/03/2024 al 03/04/2024
On: La Capsa

Inscripcions Tancades

Curs de preparació a les proves d'accés als estudis...

Tipus: Teatre
Quan: Del 02/04/2024 - 18:00 h al 31/05/2024 - h
On: Teatre Kaddish

Inscripcions Obertes