Esteu aquí

Taller de comunicació conscient i eines de co-creació col·lectiva

Prof.: David Villota i Clara Steegmann (El camino del Elder)

Durada: 5 hores

Descripció: Vivim en un moment de cooperació i construcció col·lectiva d'espais on compartir experiències, eines i noves possibilitats s'ha convertir en una prioritat. Mitjançant aquest taller abordarem dos idees claus en aquest procés:

1. Eines d’intercanvi i co-creació d'ecosistemes conscients des de la gestió i celebració de tota la intel·ligència col·lectiva que atresoren els nostres grups.

2. La Comunicació Conscient com a llenguatge que ajudi a promoure unes relacions més saludables i equitatives, millorar la convivència i la cooperació, la comunicació entre els diferents integrants de les entitats i la gestió d'espais de cooperació, connectant i treballant amb els altres des del respecte a les nostres necessitats i les de la resta de persones.

Les habilitats en matèria de comunicació són una qualitat fonamental per als professionals de tots els àmbits, i en particular per aquells que treballen a l’àmbit social i cooperatiu. Una bona comunicació és la base per a establir relacions de confiança i empatia que facilitin aquesta relació de cooperació i redueixin el nivell de tensió que es dona sovint en aquest medi.

OBJECTIUS:  Introducció al concepte d’organitzacions vives.Aportar eines i recursos de gestió de la intel·ligència col.lectiva. Potenciar la competència comunicativa intrapersonal i interpersonal Fomentar el diàleg assertiu i les actituds empàtiques. Presentar i vivenciar la Comunicació No Violenta com a marc de reconeixement de les nostres necessitats i de les de la resta de persones amb les que treballem.

CONTINGUTS: Els espais i les eines d'interacció cooperativa es basen en espais col·lectius on es doni lloc de forma horitzontal i creativa a tota la saviesa potencial que aplega un grup, per a poder integrar-la i prendre una decisió o fer els canvis necessaris en el camí per assolir els nostres objectius.

La Comunicació Conscient ens proposa un nou llenguatge, que ens permeti restructurar la nostra forma d’expressar-nos i d’escoltar als altres per crear noves vies de relació basades en l’atenció i el respecte a las necessitats, interessos i percepcions pròpies i de les persones amb les que interactuem dia a dia.