Esteu aquí

Cicle de tallers d'economia circular adreçat a les empreses

En el marc del projecte Ecoindústria en el qual hi participen els Ajuntaments del El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans, i Sant Boi amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'AMB, estem organitzant un Cicle de "Tallers de capacitació en matèria d'economia circular" adreçats a les empreses localitzades en aquests municipis. L’objectiu és aprofundir en diferents conceptes des d’una vessant teorico-pràctica en 4 tallers d’una durada màxima de 5 hores programats de gener a abril i que s’oferiran en els quatre municipis; s'ha programat un taller a cada municipi.

El salt del sistema lineal al sistema circular exigeix un canvi de visió de les empreses i la societat: implica una transformació de la manera de produir i consumir. Per tant, s'han de produir canvis disruptius, tecnològics, econòmics, organitzatius, socials i culturals. El conjunt dels tallers ofereixen coneixements, tècniques, metodologies, alternatives per adoptar processos, productes i serveis més alineats amb la sostenibilitat i la competitivitat.

Tots els tallers seran impartits per formadors especialistes de cada matèria de l’Institut Cerdà, fundació privada amb reconeguda experiència en la implementació de mesures circulars que es dedica a assessorar i acompanyar els agents i organitzacions públiques i privades en la presa de decisions estratègiques.


FORMACIÓ:  hem programat un cicle de tallers en economia circular per tal d'aprofundir en els següents àmbits:

Taller 1.
Simbiosi industrial i l’energia com a recurs des d’una perspectiva local.

30 de Gener a Sant Boi de Llobregat. Més informació i inscripcions aquí.

Taller 2.
Innovació i disseny per a productes ecoinnovadors.

20 de Febrer a Viladecans. Més informació i inscripcions aquí.​

Taller 3.
Reutilització, remanufacturació i servitització.

26 de Març a Gavà. Més informació i inscripcions aquí.​

Taller 4.
Malbaratament alimentari i economia circular.

17 d'Abril al Prat de Llobregat. Més informació i inscripcions aquí.​

* Els tallers tenen una durada de 5 hores i són totalment gratuïts i seran impartits per un equip especialista de l'Institut Cerdà. També podeu contactar--nos per mail a la següent adreça eobiols@santboi.cat


ASSESSORAMENTS: Si teniu pensat desenvolupar algun projecte relacionat amb l'economia circular us podem oferir 15 hores d'assessorament gratuït. Un equip de professionals especialistes estaran al vostre servei amb la següent proposta de treball:

Sessió 1 (2 hores):
Planificació pel canvi. Preparació i planificació del treball a desenvolupar amb un calendari de reunions i tasques a desenvolupar.

Sessió 2 (5 hores):
Anàlisi intern de l’empresa. Conèixer el model de negoci, els seus productes i/o serveis, punts forts i punts febles, definició de processos de producció, costos i matèries primes utilitzades, definició del mercat, anàlisi de proveïdors i de clients.

Sessió 3 (5 hores):
Tendències del sector i recerca d’oportunitats vinculades amb l’economia circular. Definició de projectes potencials i priorització. Anàlisi viabilitat econòmica del projecte.

Sessió 4 (3 hores):
Concreció del projecte. Full de ruta per la implementació. Tasques a realitzar, rols i responsabilitats en el projecte. Timing i concreció de fites.

* Aquests assessoraments s'iniciaran a partir del mes de gener.

 

  • Accessible

Díptic

Díptic (pdf - 246973 bytes)