Esteu aquí

Webinar amb Milena Florez, defensora de la terra i el medi ambient i els drets de les dones (Colòmbia)

Viu al nord d’Antioquia, al municipi de Toledo, on treballa d’agricultura i barequera, a la zona del Cañón del Cauca. Tenía una vida tranquil·la fins que van començar la construcció de la central hidroelèctrica d’Hidroituango. La seva comunitat va començar a ser desplaçada forçosament, es quedaven sense cases ni cultius i el megraprojecte començava a provocar inundacions, greus danys al territori i als seus habitants i va ser llavors quan Milena va començar a organitzar-se amb la seva comunitat i a convertir-se en una defensora de  la terra i el riu.

Des de 2013 forma part del Moviment Rios Vivos, moviment social i ambiental que lluita per la defensa del aigua, la vida i els territoris, i d’altres organitzacions com l’Organización de Mujeres Defensoras del Agua y de la Vida (Amaru i d’altres.

L’any 2019 va haver de sortir del país per denunciar el crim ambiental de la hidroeléctrica Hidroituango i les vulneracions als drets humans i ambientals que aquest projecte ha portat a la regió.

 

“El projecte ha passat per sobre dels drets de les comunitats i de persones víctimes d’un conflicte armat que s’han vist revictimitzades i discriminades  per Hidroituango”

Activitats relacionades

La gent gran al Prat del futur. Viure i envellir amb...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 11:00 h
On: Granja de la Ricarda

Habitar dignament al Prat del futur. La defensa del...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 12:30 h
On: Granja de la Ricarda

La comunitat d’energia de la ciutat: Energia del Prat

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 19:00 h
On: Granja de la Ricarda