Esteu aquí

Una balena vol tornar a casa: tornem al mar el que és del mar

Una balena vol tornar a casa: tornem al mar el que és del mar


L'artista Consol Llupià vol ajudar la balena que va aparèixer a la platja del Prat, a tornar al mar fent-li una cerimònia d'agraïment i comiat.

Però no vol fer-ho sola: la tarda de divendres 23 de novembre es vol rodejar de totes aquelles persones que la van veure fa 35 anys, per recollir les seves històries i anècdotes; així com de tothom que vulgui aprofitar aquest acte per donar els seus bons desitjos a un dels éssers més màgics que han visitat les nostres costes.

Aquests desitjos, a més, s'entregaran finalment a la balena en un acte espiritual que es realitzarà vora el mar dissabte 24 de novembre a l'alba.

-

El 12 de maig de 1983 va aparèixer varada i morta a la platja del Prat de Llobregat (Barcelona) un cetaci de 19 metres de la família Rorqual comú, un dels grans mamífers que acostumen a migrar pel nostre litoral. Aquest fet va suposar un gran esdeveniment que grans i petits s'afanyaren per no perdre's. Des de les hores, "la balena del Prat" forma part de l'imaginari col·lectiu de la seva ciutadania, però també és molt familiar als barcelonins i barcelonines, ja que el seu esquelet ha estat donant la benvinguda al Zoo de Barcelona fins a la passada primavera d'aquest mateix any.

Aquesta acció forma part del projecte La Balena del Prat al Prat, seleccionat en la modalitat de Projecte Deslocalitzat en la passada Convocatòria /UNZIP Arts Visuals del Departament de Cultura de l'Ajuntament del Prat.

Activitats relacionades

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 04/07/2020 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals

Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell. Taula...

Tipus: Proposta
Quan: 05/07/2020 de 10:00 a 14:00 h
On: Platja de Can Camins al costat del mòdul del Servei de Salvament i Socorrisme de la Platja del Prat de Llobregat

Activitat Cancel·lada