Esteu aquí

Taula Rodona: "Fem xarxa des del principi. De l’embaràs a la lactància"

"Protegir la lactància, responsabilitat de tots/es", Amb aquest lema l'Organització Mundial de la Salut ens recorda que alletar no és només una qüestió de les mares. L'any passat recordava que d'invertir en Lactància materna perquè salva vides i millora la salut i és saludable pel planeta i que la protecció, promoció i suport a la lactància materna requeria accions coordinades.

Aquest any insisteix i amplia. No només és essencial el suport de la parella o/i família i la societat si no que els professionals de la salut, de l'àmbit social, les polítiques laborals i les accions polítiques també han de donar suport i totes i tots treballar junts perquè la lactància sigui un èxit.

Durant la pandèmia s'ha demostrat que moltes mares han tingut dificultat, han augmentat les lactàncies mixtes per pèrdues de pes i més relactacions i mastitis (font: lactapp informe 2020), les mares han estat molt soles. Els grups de suport a l'alletament arreu d'Espanya i en concret Arèola només han pogut donar suport en línia la majoria dels mesos i en quant hem pogut, hem reprès el presencial.

Per acostar-nos a aquesta responsabilitat compartida, proposem una taula rodona per trobar-se diferents àmbits que acompanyen a la dona des de l'embaràs a la criança passant per la lactància. L'objectiu és evidenciar el suport del que gaudeix la lactància materna en diferents àmbits: plantejar les realitats, poder escoltar-nos, entendre'ns i al final si és possible plantejar millores si foren possibles.

Des de l'experiència de les ponents es crearà un espai d'escolta per valorar la lactància dins de tota l'atenció de la dona a l'embaràs i de l'atenció als nadons amb la família en diferents àmbits així com des de el vessant de la dona i mare i parella si hi ha, per tal, si es pot, d'establir propostes de millora. Hi haurà professionals de l'embaràs, de l'atenció a pediatria, d'educació infantil, i mares, dones embarassades, mares lactants i assessores de lactància.

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Autodefensa digital feminista

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 28/11/2022 de 19:00 a 20:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes

Decoració de ponsèties i creació de ramellets de vesc

Tipus: Proposta
Quan: 29/11/2022 de 10:00 a 11:30 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Inscripcions Tancades

Fem Tribu

Tipus: Proposta
Quan: 29/11/2022 de 17:15 a 19:00 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa