Esteu aquí

Presentació Guia informativa a tota la població sobre els riscs de l'amiant

El proper dia 21 de juny, l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant de Catalunya i un advocat o una advocada del Col·lectiu Ronda presentarà a les 18 h, al Centre de Promoció Econòmica del Prat de Llobregat,  la Guía informativa a toda la población sobre los riesgos del amianto.

La paraula «amiant» és tristament familiar a el Prat de Llobregat, ciutat que durant dècades va acollir la fàbrica Jurid Ibérica i que encara avui pateix el llegat de mort, malaltia i patiment que l'empresa i el seu rastre d'amiant ha deixat a la població.

Ara ja fa mes de 15 anys que es va prohibir la utilització de l'amiant a l'Estat espanyol per la seva innegable perillositat per a la salut humana però, malauradament, continua sent un gran desconegut per a moltes persones. I ho continua sent malgrat que l'amiant no ha desaparegut ni del nostre entorn ni dels pulmons de les persones que van estar-hi exposades, ja fora al seu lloc de treball, a casa seva com a conseqüència de conviure amb persones que treballaven en contacte amb aquest material o pel simple fet de viure o treballar a les proximitats de les fàbriques on es feia servir.

Precisament per redreçar aquesta situació de desconeixença -fins i tot a localitats com El Prat de Llobregat l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant de Catalunya (AVAAC) publica aquesta imprescindible «Guia informativa a tota la població sobre els riscos de l'amiant», en col·laboració amb Col·lectiu Ronda, El Periódico de Catalunya i la Plataforma Cerdanyola 2000.

L'obra, de 16 pàgines, Guía informativa a toda la población sobre los riesgos del amianto  la podeu aconseguir en format imprès i també en edició digital i conté tot tipus d'informacions pràctiques exposades amb vocació pedagògica per donar a conèixer un material tan perillós com encara avui, desconegut

Cartell acte de Presentació de la Guia al Prat

Cartell acte de Presentació de la Guia al Prat (pdf - 1805703 bytes)

Activitats relacionades

Contractació i factura elèctrica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 05/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Gas i Aerotèrmia

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 06/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Bones pràctiques i eficiència energètica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 12/09/2022
On: La Casa de l'Energia