Esteu aquí

Maternitat Elna Opera

Maternitat Elna Opera

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans  al mes de desembre,  s'ha programant una òpera contemporània creada pel jove Martí Carreras que explica la història de dues mares que van passar per la coneguda institució Maternitat d’Elna durant la Guerra Civil.

Laura i Nisele són dues mares acollides per la institució fundada per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz. “La història de les dues mares no està basada en cap cas concret, però és una història que podria haver viscut qualsevol de les dones que va passar per la institució”, explica Carreras. Tot i això, l’obra no s’allunya de la realitat, ja que recorda la història de moltes famílies fragmentades durant la Guerra Civil entre el refugi d’Elna i els que no hi arribaven i es quedaven als camps de concentració com els d’Argelers o Rivesaltes.

Aquesta obra vol palesar el dret a la vida, com a dret essencial per poder arribar a  tenir tots els altres definits a la Declaració Universal dels DDHH de 1948  i també és una història  d'esperança i optimisme i un reconeixement a totes aquelles persones compromeses i valentes que s'hi impliquen perquè el món sigui una mica millor.

La Maternitat d'Elna és una experiència emblemàtica i un cant a la vida, que comptarà amb la participació del cor de música de l'IES Baldiri Guilera.

L'entrada és grautita, però cal fer la reserva per internet o als equipaments habituals: Cèntric Espai Cultural, Teatre l'Artesà, La Capsa.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Circ en família: Acrobàcies

Tipus: Circ
Quan: 28/06/2022 de 17:30 a 19:00 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Inscripcions Tancades

Concerts al porxo 2022

Tipus: Música
Quan: 28/06/2022 de 20:00 a 21:00 h
On: Porxo posterior del C.C. Torre Balcells