Esteu aquí

Luis Bermejo, Javier Gutiérrez i Alberto San juan presenten "El rey"

Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? Per acomplir quines finalitats? Quins són els objectius de la monarquia espanyola de cara a les pròximes dècades?

El rey és una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui?

Altres personatges d’aquest relat completament lliure són Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d’homes en lluita per construir el món tal com el conceben.

El president de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica, Emilio Silva, afirma que “a Espanya, la construcció de la ignorància del nostre propi passat és política d’Estat.” El rey, cinquena producció del Teatro del Barrio, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només qui la coneix pot canviar la pròpia realitat.

Alberto San Juan

Fitxa artística:

intèrprets Luis Bermejo / Alberto San Juan / Javier Gutiérrez

escenografia Teatro del Barrio amb la col·laboració de Beatriz San Juan / il·luminació Andrés Lima i Raúl Baena / assessora històrica Noelia Adánez (Contratiempo)

ajudants de direcció i de producció Pablo Esguevillas i Marta Ribeiro / producció executiva Paloma Domínguez Liñán

producció Teatro del Barrio

espectacle en castellà

durada 1h. 40' sense pausa

Per raons d'agenda dels intèrprets, l'actor Guillermo Toledo ha estat substituït per Javier Gutiérrez

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

ACCIÓ #0. La convivència

Tipus: Proposta
Quan: Del 30/09/2023 - 12:00 h al 01/10/2023 - 18:00 h
On: Teatre L'Artesà

Private

Tipus: Teatre
Quan: 30/09/2023 de 19:00 a 20:15 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas