Esteu aquí

"Lady Macbeth de Mtsenks. L'obra que no va escriure W. Shakespeare", amb l'Associació Artística i Cultural del Prat

Lady Macbeth

Lady Macbeth, de Mtsenks, (la obra que no escribió William Shakespeare) és una adaptació al teatre feta per Alberto Pardo, d'una novela escrita per Nikolai Leskov publicada al 1865 i que parla sobre una dona moguda pel sentiment de menyspreu a que es veu sotmesa i com aquest es converteix en cobdicia.

Una noia de camp es casa amb un home ric, que la menysprea com a dona i com a persona. Ella es veu atrapada i vexada pel marit i el pare d'ell, que la tracten poc millor que als criats de la finca. En una de les llargues absències del marit, ella s'enamora d'un mosso de quadres de la casa, i trama, amb sang freda i a poc a poc la revenja dels seus opressors amb l'ajuda del seu amant.
La crueltat va creixent al cor de la jove, fins que arriba a cometre un assassinat que farà que al mosso li resulti insuportable mantenir la relació.

D'aquesta novel·la se n'ha fet una òpera de gran èxit, estrenada a Rússia, pais on va neixer el seu autor, el 1934. Posteriorment, i molt més aprop en el temps, el 2017, s'ha  estrenat una pel·lícula al cinema, produïda al Regne Unit.

Fitxa artística:

Direcció: Jordi Salas. Interpretació: Carmen Dgz. José Gil, anna Luengo, Esther Barcelona, Txema Lorente,

Adaptació del text: Alberto Pardo. Vestuari: Àgata Marina

 

 

 

  • Accessible