Esteu aquí

"La música contra el càncer", amb la Casa de Aragón del Prat i la Tuna Universitària de Barcelona

Música contra el càncer

La Casa de Aragón del Prat de Llobregat ha tingut la iniciativa de voler organitzar el Festival Solidari “La música contra el Càncer” amb la actuació musical del grup de Jota de la Casa de Aragón i la Tuna Univesitària de Barcelona en benefici dels nens i nenes amb càncer des de la Junta local de l’AECC. Catalunya contra el Càncer.

La recaptació de l’entrada es donarà a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques per a nens oncològics de l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu.

Des de l’any 2015, un dels reptes més importants de la Junta Local de l’AECC. Catalunya contra el Càncer és aconseguir la màxima recaptació per col·laborar amb el “Programa d’Atenció al final de la vida dels nens i nenes amb càncer” i donar continuïtat a la posada en marxa de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques.

L’AECC és una ONG, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, que té un compromís permanent en la lluita contra el càncer des de fa més de 60 anys. La Junta Local del Prat de Llobregat es va crear l’any 1970.

Des de l’any 2008, la Junta Local del Prat de Llobregat, col·labora amb l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu, i amb les recaptacions i aportacions col·labora en la recerca, amb la finalitat de fomentar que els joves investigadors s’interessin per l’oncologia com a especialitat i que en el futur, puguin treballar en aquest àmbit per aconseguir la curació del càncer. La recerca és el camí més eficaç per millorar el diagnòstic i el tractament del càncer.

Com a resultat de tot aquest treball, els índexs de supervivència dels pacients són cada vegada més elevats i, en els casos en què la curació no és possible, els nens afectats viuen més temps i amb millor qualitat de vida.

Amb el suport de la Junta Local del Prat de Llobregat i amb les aportacions de la ciutadania del Prat, a la Unitat  de Cures Pal·liatives Pediàtriques  es treballa amb els  objectius de:

Prevenir o alleugerir el patiment dels pacients i familiars que afronten patologies greus.

Controlar els símptomes i donar suport psicològic.

Proporcionar la millor qualitat de vida possible.

Afavorir la comunicació d'una forma veraç i responsable al pacient i la seva família.

Acompanyar al malalt en els últims dies de vida en cas que la malaltia es trobi en una fase terminal.

Acompanyar a la família en el procés del dol.

  • Accessible

Activitats relacionades