Esteu aquí

La Cia. La conquesta del Pol Sud presenta "Nadia", de Nadia Ghulam

Nadia és teatre documental. L'experiència de Nadia Ghulam, una jove afganesa que, després de patir les conseqüències de la guerra civil al seu país, el 2006, va arribar a Barcelona. Ella és la protagonista d'aquesta obra,  una història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Barcelona, i projecta una mirada d'esperança cap al futur.

Nadia va néixer a Kabul fa 28 anys. Quan en tenia 8, durant la guerra civil posterior a la retirada soviètica, va patir greus ferides a causa d'un bombardeig. La perseverància de la seva mare li va salvar la vida. Instaurat el règim dels talibans i amb greus seqüeles físiques, va haver de fer-se passar per un noi, per tal de mantenir la seva família. Aquesta increïble representació va durar quasi 10 anys. El 2006, gràcies al treball d'una ONG, viatja a Barcelona, ja com a dona.

Actualment estudia cooperació social, ha recuperat la seva vida i està implicada en tot tipus d'activitats dedicades a divulgar la cultura afganesa i la situació de les dones al seu país: un documental televisiu, diversos llibres i, al'hora, aquesta peça teatral en la qual la propia Nàdia, utilitzant imatges reals i material documental, transmet la seva experiència i mira cap al futur. Nadia parla de Nadia, però també de nosaltres, de les nostres creences, la la informació, l'amistat, l'educació i la llibertat. Nadua és un diàleg entre cultures.

Fitxa artística:

Dramatúrgia i interpretació: Nadia Ghulam, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer. Direcció: Carles Fernández Giua

NADIA és una coproducció del Festival Grec de Barcelona, CCCB i La Conquesta del Pol Sud

  • Ludoteca infantil