De què va l'exposició?

Veniu a descobrir les noves possibilitats de la imatge digital pel que fa a la fotografia esfèrica. Aquesta exposició presenta un breu recorregut que va de les imatges panoràmiques anteriors a la invenció de la fotografia, fins a l'eclosió de les tecnologies de realitat virtual, algunes de les quals les podem fer servir encara que no tinguem coneixements tècnics.

Escolteu aquí l'entrevista que ens van fer al programa Planeta Prat del Prat Ràdio!

Per què parlem de fotografia esfèrica?

Les tecnologies de la imatge digital proporcionen a l'art de la fotografia nous horitzons i possibilitats tècniques i expressives. La realitat virutal immersiva, que al llarg de les darreres dècades s’ha esforçat per passar de somni a realitat, finalment ha trobat en les tecnologies actuals el nivell màxim d’immersió assolit fins ara.

Això ha conduït a que es faci present en àmbits en què fins ara era inexistent, i alguns de nous com la fotografia en 360º, que ja es desvincula del seu origen en els videojocs i es converteix en, per exemple, visites virtuals o, “simplement” formes noves d’expressió i de compartir experiències.

Activitat complementària: taller gratuït!

Com a activitat paral·lela a l'exposició, us oferim un taller gratuït en què podreu aprendre a fer fotografies esfèriques i a utilitzar-les per crear els vostres àlbums, visites virtuals, històries o allò que dicti la vostra creativitat!

  • Accessible

Activitats relacionades