Esteu aquí

Exposició Art Postal: mirades de l’alletament

Exposició Art Postal: mirades de l’alletament

En el marc de celabració de La Setmana Mundial de la Lactància Materna, AREOLA (Grup de suport a la Lactància i la criança) realitza diferents activitats. L'objectiu és reflexionar sobre les necessitats específiques de les dones que volen alletar i sobre la situació de la lactància a la nostra societat. Entre altres, podreu trobar l'Exposició Art Postal: mirades de l’alletament. 

L'Art Postal o art de correu, en anglès Mail Art, és un moviment planetari d'intercanvi i comunicació a través del mitjà postal. Les exposicions són resultat de la visió dels i les l'artistes d'un tema que se'ls hi proposa, en aquest cas, la lactància materna. Els i les creadores extreuen les seves idees i expressió de creativitat de les seves creences i del que senten respecte a les creences de la seva comunitat. La mostra en cojunt, reflecteix les visions de la societat mundial, amb tota la seva diversitat, sobre el que s'entén per lactància materna.

L'exposició es va recollir l'any 2001 i es cedida per FEDECATA (Federació Catalana de Grups de Suport d'Alletament Maten) a AREOLA. En aquesta ocasió es vol afegir l' opinió de les pròpies mares protagonistes de la lactància. Seran similars o dispars aquestes visions si les confrontem? Aquesta exposició serà el resultat de la pregunta. Per una banda les imatges de l’exposició d“Art contemporani i lactància”. I per l’altra el fruit del treball i l’expressió escrita del que per les mares, protagonistes de l’alletament significa.

D’on treurem l’opinió de les mares que alleten? Aprofitant la conferència d’Esther Vivas el 9 d’octubre “Mama desobediente” sobre Maternitat i Lactància en aquesta societat patriarcal i la reflexió que feminisme i lactància no estan enfrontats. Sumarem una dinàmica: “Dona, mare. Conecta amb el teu cos en moviment” el dia 11 d’octubre. De la dinàmica sorgirà l’expressió de sentiments, idees, que plasmarem en aquesta Exposició.

Activitats relacionades

Nutrició durant la menopausa

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 25/05/2022 de 18:00 a 19:30 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Alimentació i autocura en la pràctica esportiva

Tipus: Proposta
Quan: 25/05/2022 de 18:00 a 18:55 h
On: CEM Julio Méndez