Esteu aquí

Estado Vegetal

Temes: Cultura, Teatre L’Artesà
Categories: Arts en Viu
TIPUS: Teatre
Per a qui: Adult

Estado Vegetal

Manuela Infante

Estado Vegetal és un monòleg polifònic, ramificat, exuberant, reiteratiu, divisible... Una obra vegetal que ronda al voltant del diàleg impossible entre els éssers humans i les plantes. Parlar del respecte pel medi ambient. Parlar del Delta del Llobregat, del sentiment de pertinença, d’un territori, de la història de les relacions i la recerca d’un mateix més enllà de la vida animal és parlar d’Estado Vegetal. De quan l’ésser humà deixa de ser el protagonista de la història.

Recuperem aquesta peça d’una de les veus referents de les noves dramatúrgies, un reflexió única a partir de la recuperació d’un sentiment perdut. Noves realitats escèniques que presenten un trencament amb el llenguatge del teatre convencional. Estado vegetal –en paraules de la mateixa autora, Manuela Infante - “no és una obra sobre plantes; és un exercici per veure quines coses del món vegetal ens poden ajudar a repensar el teatre”. A repensar les nostres vides, el nostre present... el nostre futur.

Basant-nos en el pensament revolucionari de filòsofs com Michael Marder i neurobiòlegs vegetals com Stefano Mancuso, l'exploració consisteix a sondejar en la manera com nous conceptes com la intel·ligència vegetal, l'ànima vegetativa o la comunicació vegetal poden transformar la nostra pràctica creativa. Si acceptem que les plantes tenen altres formes de pensar, sentir, comunicar-se, una altra manera de ser intel·ligents, una altra forma de consciència i una altra noció del temps, potser podem veure transformar les nostres pròpies nocions del que és pensar, sentir, estar, comunicar-se i ser-ne conscient. En paraules de Michael Marder, “reconèixer un “altre” vàlid a les plantes és també començar a entendre com és aquest altre vegetal que hi ha dins teu”.​

 

Activitats relacionades

A todo tren 2: Sí, les ha pasado otra vez

Tipus: Cinema
Quan: 03/12/2022
On: Cinema Capri

Concert: La Plata + Pinpilinpussies

Tipus: Música
Quan: 03/12/2022 de 22:00 a 0:30 h
On: La Capsa

A todo tren 2: Sí, les ha pasado otra vez

Tipus: Cinema
Quan: 04/12/2022
On: Cinema Capri