Esteu aquí

Els Brugarol

ELS BRUGAROL, Ramon Madaula

A cals Brugarol, família de l’alta burgesia catalana, la filla, l’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit. Per l’Antoni Brugarol és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca. Per això, recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna es faci enrere. Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes. Dues generacions i dues maneres d’entendre el món en una societat on tots voldríem creure-ns un model de coherència absoluta.

En una societat on l’hipocresia no falta, tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta. Però viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se. Precisament perquè vivim en societat, ens trobem constantment negociant internament la imatge que tenim de nosaltres mateixos, allò que ens pensem que som (o que ens agradaria creure que som). Com es gestiona aquesta contradicció? 

Els protagonistes d’Els Brugarol lluiten per les seves veritats. Potser és que, en el fons, la felicitat es troba en acceptar la contradicció que habita en aquesta escletxa entre qui ens pensem que som i el que realment fem; i en gaudir de l’ambivalència de viure. 

L’obra ha estat guardonada amb el Premi Recull 2020

 

Una producció de Bitò. Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya

  • Accessible

Activitats relacionades

Concert: Laura Sam i Juan Escribano

Tipus: Música
Quan: 10/12/2022 de 22:00 a 23:30 h
On: La Capsa

Descobrim la clàssica: Les veus de l'òpera (II)

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 13/12/2022 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural