Esteu aquí

El programa de detecció precoç de càncer colorectal al Prat. Resultats després de dos anys

A càrrec de la Doctora Gemma Binefa, coordinadora del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte del Servei de Prevenció i control del càncer de l'Institut Català d’Oncologia (ICO).

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents en el nostre entorn i constitueix el segon càncer més freqüent en homes i en dones. No obstant això, si tenim en compte el nombre de casos de manera conjunta en homes i dones, el càncer colorectal passa a ser el més freqüent.

A finals del 2015 es va començar a oferir el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a les persones de 50 a 69 anys del Prat de Llobregat.

En aquesta xerrada, la coordinadora del programa explicarà en què consisteix, així com els avantatges de la detecció precoç en aquests tipus de càncer. També ens informarà de les dades d’aquests dos anys del programa.

Gemma Binefa és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública (Hospital Universitari de Bellvitge) i Doctora en Medicina per la UB. Màster en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad-Institut de Salud Carlos III) i Màster en Metodologia de la Investigació en Ciències de la Salut (UAB). Des de gener del 2006, treballa al Servei de Prevenció i control del càncer de l'ICO com a Coordinadora del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. La principal tasca que duu a terme és la gestió i coordinació del Programa. Treballa avaluant els principals indicadors i implementant estratègies que puguin aportar una millora en la qualitat del programa. Compagina la seva feina diària amb la docència i la recerca. És membre de la Comissió Assessora en Cribratge de Càncer Colorectal del Pla Director d’Oncologia de Catalunya i Membre del Comitè Autonòmic de l’Aliança per a la prevenció del càncer colorectal. La seva tasca ha estat reconeguda i premiada entre d'altres amb el Premi Avedis Donabedian a l’Excel·lència en Qualitat en Salut Pública.

  • Llenguatge de signes

Activitats relacionades

Gimnàstica emocional

Tipus: Proposta
Quan: 30/05/2022 de 10:00 a 11:30 h
On: Centre de Promoció Social Francesc palau

Tintablava. La corte del rey loco

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 30/05/2022 de 19:15 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural