Esteu aquí

El dret al BDS (Boicot, Desinversions i Sancions), com a eina no violenta

La Campanya internacional de BDS, que es va iniciar al 2005 a partir de les demandes de la pròpia societat civil palestina, forma part  d’una estratègia no violenta orientada a exigir a Israel el compliment del dret internacional i les resolucions aprovades per Nacions Unides que condemnen l’ocupació de Palestina. 
El BDS es basa en la llibertat d’expressió i reivindica la fi de l’ocupació de tot el territori ocupat palestí, el desmantellament del Mur, el reconeixement dels drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel, el dret de les persones refugiades palestines al retorn a les seves llars  i la recuperació de les seves propietats, tal i com recull la resolució 194 de Nacions Unides.
A Catalunya, des de 2014, un dels majors èxits de la Campanya BDS ha estat la iniciativa Espais Lliures d'Apartheid Israelià (ELAI). A través de l'aprovació de mocions de solidaritat amb el poble palestí, s'ha aconseguit l'adhesió de 60 consistoris, diputacions i cabildos al BDS. Això suposa un moviment sense precedents a nivell global. Les organitzacions alerten, però, de la creixent estratègia de persecució i criminalització per part de l’Estat d’Israel de les persones i institucions que donen a aquesta iniciativa i es mostren d’acord amb el BDS

  • Accessible

Activitats relacionades

Webinar amb la defensora dels drets LGBTI+, Karla...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 28/10/2021 de 9:00 a 10:00 h
On: Activitat virtual

Passejada carrers amb nom de dona

Tipus: Proposta
Quan: 28/10/2021 de 10:00 a 11:30 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes