Esteu aquí

Dijous Teatre: "Wasted", de Kate Tempest

L’Edu, la Carlota i en Dani han quedat a l’arbre d’en Toni. Avui fa deu anys que va morir. Deu anys sense el seu millor amic. Entre birres, tabac i porros sorgeixen els records. El temps esborra moltes coses.I ells? Què volien fer ells quan tenien quinze anys? Que volien ser?

En Toni voldria que li fessin una gran festa. I que es retrobin, s’abracin i s’expliquin secrets. La nit n’estarà plena de tot això. I de promeses. De promeses de canviar les coses, de fer-ho millor, de no tornar-ho a fer, de marxar ben lluny, i d’estar ben a prop. Una nit eterna i massa curta.

Wasted és la primera obra de la dramaturga, poetessa i MC britànica Kate Tempest. El text va ser estrenat l’any 2011 al teatre Paines Plough de Londres i és inèdit fora del Regne Unit.

Íntims Produccions és la primera companyia en portar aquest text a escena, després del muntatge britànic i els primers en fer-ho, evidentment a Catalunya i Espanya.

El treball es centra en la força interpretativa dels tres personatges i, per tant, presenta un espai escènic molt despullat, versàtil i carregat d’una forta càrrega poètica. S’ha posat especial atenció en el treball del cos i el moviment que acompanya tota l’obra i els diferents estats alterats de consciència pels quals passen els personatges. Ho han fet amb el Pablo Molinero i en David Climent, Los Corderos.

Una part fonamental de la peça són els cors. Interludis corals entre escena i escena que parteixen d’una proposta molt pròxima al rap i a l’spoken word. L’adaptació d’aquests fragments s’ha dut a terme en un procés conjunt de treball entre l’Iván Morales, en Martí Sales, en Pau Llonch (At Versaris) i tots els membres d’Íntims Produccions. S’ha fet també un treball intensiu de flow, mètrica i rima.

El músic Ilia Mayer ha creat  l’espai sonor que acompanya els actors durant tota la peça.

Fitxa artística:

Autoria / Kate Tempest. Traducció / Martí Sales. Adaptació / Iván Morales i Íntims Produccions. Direcció / Iván Morales. Ajudant de direcció / Rafa Rodríguez. Intèrprets / Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó. Moviment / Pablo Molinero i David Climent (Los Corderos). Assessorament vocal / Pau Llonch. Vestuari i Escenografia / Marc Salicrú. Espai Sonor / Ilia Mayer. Il·luminació / Miki Arbizu. Fotografia i video / Moledro House. Disseny Gràfic / Iolanda Monsó

Producció / Íntims Produccions. Coproductors / FiraTàrrega, Diputació de Lleida,

Generalitat de Catalunya (OSIC). Producció executiva / Marc Cartanyà. Comunicació / Isaac Baró

  • Accessible

  • Ludoteca infantil