Esteu aquí

Dijous Teatre: "Ragazzo", de Lali Álvarez

Ragazzo

Teatre Tot Terreny

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la segona guerra mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones de la ciutat, es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l’entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.

Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc han okupat amb uns amics un espai que han condicionat com a vivenda, està de vacances, té temps per a escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se... i per a participar al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest "altre món possible" que des de fa uns anys s’imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de restar a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la Zona Rossa.

Què fer davant l'amenaça? Té legitimitat un govern que s'ha de blindar per a decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

Dedicat a la memòria de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001.

L’EQUIP

Ragazzo: Oriol Pla. Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga. Ajudant de direcció: Quimet Pla. Disseny de llums: Núria Solina. Disseny de So: Pau Matas. Assistent: Irene Vicente. Utilleria: Marta Garolera. Foto: Clàudia Serrahima. Temes musicals: Zoo. Col·laboracions: Aleix Aguilà, Isaac Domínguez

Agraïments: Haidi Giuliani, Giuliano Giuliani, Elena Giuliani, Teresa Garriga, Dani Lagarto fernández, Agnés Mateus, Sergi Gutiérrez, Diana Pla, Ignasi Álvarez, Anna Gonzalvo, Viky Benítez, Marisol Casas, Txus Martínez, Francesca Mascetti, Vanesa Rise, Eloise Barighini, Andre de Lotto, Guido Ramellini, Ida Mauro, Katia Bosco, Dario Ferraro.

En finalitzar la funció tindrà lloc un petit col·loqui amb la companyia, a càrrecdel Teatre Kaddish.

 

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades