Esteu aquí

Dijous Teatre: "La mirada del otro", amb Proyecto 43- 2

Segona part de la trilogia sobre Euskadi, la Memòria col·lectiva i la convivència amb l'altre sobre la qual la companyia treballa i pretén establir una nova forma d'entendre la realitat social utilitzant com a mitjà el teatre i el diàleg conjunt amb el públic.

Aquest treball es perfila al voltant de les trobades restauratives, una iniciativa pionera a Espanya, que van tenir lloc a l'anomenada "via Nanclares".

Aquestes reunions es van desenvolupar de forma individual, majoritàriament a la Presó de Nanclares de Oca (Àlaba) Durant els anys 2011 I 2012, amb ex-membres d'ETA i les seves víctimes directes o indirectes, sent els mediadors, els responsables de preparar els partits.

Una Sala a la presó. Tres persones: la mediadora, la víctima i el victimari. Els seus ulls. Els Ulls de l'altre. Són més coses les que ens uneixen als altres o les que ens separen d'ells?

A finals de 2010 Surt una carta de la presó de Nanclares de l'Oca (Àlaba) en la qual un grup de dissidents d'ETA mostren la seva disposició per a entrevistar-se amb les famílies de les víctimes.

La Mirada del otro porta a escena la història d'una trobada. Des de la seva preparació fins al moment en què es produeix. Una proposta per parlar de la realitat en la qual vivim utilitzant com a mitjà l'escenari.

Fitxa artística:

Interpretació: Nahia Laiz, Pablo Rodríguez i María San Miguel

Direcció: Chani Martín. Dramatúrgia: María San Miguel i Chani Martín. Composició musical: Jorge Arribas. Disseny d'il·luminació: Raúl Romo (Wensy). Disseny espai escènic: Karmen Abarca. Coordinació vestuari: Susana Moreno. Producció: Projecte 43 --- 2. Direcció Tècnica: Karmen Abarca. Vídeo i fotografia: Alba Muñoz i Juan Carlos Mora. Assessoria pedagògica: Domingo Ortega. Ajudant de direcció: Javier Galán. Assistència tècnica: Eleni Chaidemenaki. Premsa: Silvia Espallargas (ASÍ COMUNICA)

  • Accessible

  • Ludoteca infantil