Esteu aquí

"Dansa d'agost", de Brian Friel, amb La Perla 29

Dansa d'agost descriu amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d'entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. De les cinc germanes Mundy, l'única que treballa fora de la casa familiar és la més gran, la Kate (Nora Navas), que fa de mestra de l'escola de la parròquia. L'Agnes (Montse Vellvehí) treballa des de casa cosint guants, i la Rose (Màrcia Cisteró), que té una lleu disminució psíquica, l'ajuda. La Maggie (Marta Marco) i la Chris (Clara De Ramon) són mestresses de casa. Les cinc són solteres, però la més petita, la Chris, té un fill de cinc anys, en Michael (Albert Triola) amb en Gerry Evans (Òscar Muñoz), un encantador rodamón. En Gerry mai s'ha ocupat del seu fill, i són la mare i les seves germanes les qui s'han encarregat d'educar-lo. L'obra, dividida en dos actes, està ubicada al mes d'agost de 1936, i és el propi Michael qui s'encarrega d'explicar al públic, molts anys després, els records que conserva d'aquella època: el pare Jack (Ramon Vila), el germà gran, que s'havia passat la vida fent de missioner a l'Àfrica, havia hagut de tornar a Bally Beg per malaltia i s'estava a casa, explicant les seves increïbles experiències a Uganda. El Gerry, el seu pare, va anunciar que se n'aniria a Espanya a lluitar amb les Brigades Internacionals. Una ràdio Marconi va arribar a la llar i va fer embogir totes les germanes. Records, memòries d'un mes d'agost que va veure com l'harmonia de la llar de les germanes Mundy s'esfondrava.

Fitxa artística:

Direcció i traducció: Ferran Utzet

Interpretació: Màrcia Cisteró, Clara De Ramon, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas, Albert Triola, Montse Vellvehí i Ramon Vila.

Espai: Sebastià Brosa i Elisenda Pérez . So: Damien Bazin . Vestuari: Annita Ribera . Il·luminació: Guillem Gelabert. Construcció d’escenografia: Xarli . Caracterització: Àngels Salinas . Ajudant de direcció: Marc Serra . Dansa irlandesa: Betlem Burcet . Assessorament en moviment: Marta Filella . Fotografia: David Ruano i Bito Cels . Disseny gràfic: Pau Masaló . Una producció de: La Perla 29

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Eres Basura, una ópera mal

Tipus: Música
Quan: 27/11/2022 de 12:00 a 13:00 h
On: La Capsa

AL-V

Tipus: Música
Quan: 27/11/2022 de 13:00 a 14:00 h
On: La Capsa