Esteu aquí

Concert: Fernando Alfaro (Dark Folk Trio) + Moves

Temes: Cultura
Categories: Arts en Viu, La Capsa
TIPUS: Música
Cicles: Segona temporada Arts en Viu
Per a qui: Adult
recycled J a la capsa

La carrera de Fernando Alfaro arrenca el dia en que mostra la seva llibreta negra, amb desenes de cançons escrites, a José María Ponce, Carlos Cuevas y Joaquín Pascual. Amb ells i aquestes cançons formaria Surfin’ Bichos en 1988. La història dels creadors de ‘La luz en tus entrañas’ o ‘Hermanos carnales’ és ben coneguda i reconeguda. Algunes de les millors cançons de la música popular espanyola van neixar de la ploma i la inspiració d'Alfaro.

En 1994 es dissolen Surfin' Bichos, i un any després Fernando Alfaro obre un període especialment prolífic amb Chucho, la seva nova banda al costat de Juan Carlos Rodríguez i Javier Fernández Milla. En el següents anys, el geni d'Alfaro aconsegueix convertir allò greu en vital. ‘Tejido de Felicidad’ (1999) inclueix aquella fita de la música pop espanyola en la qual la malaltia és convertida en cura: ‘Magic’.

Des d'aquell instant, Chucho ha estat una de las principals apostes de Fernando, encara que també hi ha hagut espai per a altres projectes com Fernando Alfaro y los Alienistas, amb el que va publicar 'Carnevisión' (Los enanos gigantes, 2007). Però, sobretot, per a la projecció de la seva carrera en solitari. Carrera adornada amb joies com 'La vida es extraña y rara' (Marxophone, 2011), ‘Saint-Malo’ (Intromúsica Records, 2015) i ‘Sangre en los surcos’ (Universal – Virgin | Intromúsica Records, 2018), aquest últim, fruit d'un procés que va començar al 2004 amb la realització de nombrosos concerts sol i en format acústic, sempre alternant temes de qualsevol de les seves vides passades, amb altres del present. Un present brillant.

Moves és un banda liderada pel tàndem format per Matías Segòvia i Jacqueline Seligmann. A la recerca d'una sonoritat honesta, contundent, la seva música transmet una ràbia dolça que transita senderes de petita calma, aquella que es dóna just abans que tot esclati. Després del seu disc debut "Landscape On A Plate" (2018), produït per Guillermo Martorell (Maria Rodes, Mazoni), preparen el llançament  del seu segon àlbum "The Challenge", amb un so més contundent, en el qual guitarres i bateria adquireixen un major protagonisme. "The Challenge" serà presentat a La Capsa el proper dissabte 17 de novembre.

 

+ info lacapsa.org 

 

  • Llenguatge de signes

  • Streaming

Activitats relacionades