Esteu aquí

Bodas de sangre, de Federico Garcia Lorca, amb La Perla 29

Bodas de sangre

Oriol Broggi i La Perla 29 encaren el seu primer Lorca. Bodas de sangre parla sobre aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia degut als forts lligams familiars i als costums i tradicions arrelades.

Es tracta d'un text amb un llenguatge precís i bell.

Nora Navas i Clara Segura encapçalen el repartiment en aquest particular muntatge on recitaran les paraules de Lorca en un encavalcament constant; un seguit d’escenes, d’entrades i sortides on actors, actrius, personatges i músiques s'entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare i la multiplicitat d’intervencions que són presents al text original.

El fet de portar-lo a escena amb sis actors, quan l'obra inclou més personatges, és un repte. En aquest muntatge Broggi es vol centrar en la poètica de l'autor, ressaltant les paraules i les sensacions de l'univers lorcanià i el  paisatge andalús. Tot plegat vestit amb composicions musicals de Joan Garriga, que prenen un protagonisme especial en l'espectacle i reforcen la musicalitat i el ritme de la poesia implícita.

Creiem important dotar de rellevància la simbologia que es troba al text i fer-la visible a través d’elements com la música i el cavall. Aquest animal apareix recurrentment al text, no tan sols pel que és, sinó pel significat: poder, passió, llibertat, vigor, resistència.

Pel que fa a la música, Joan Garriga ha estat l’encarregat de la creació musical. Les seves composicions, algunes originals sorgides durant el procés d’assaig i d’altres com a versions, dialoguen constantment amb el text i amb la tragèdia que es destil·la des dels primers compassos de l’obra. La música és un emblema d’una cultura –i, el flamenc en concret, transmet unes connotacions molt precises: passió continguda, esquinçada–com els personatges descarnats, forts i secs de Bodas de Sangre.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i espai: Oriol Broggi Creació musical: Joan Garriga

Amb: Ivan Benet Anna Castells Nora Navas Pau Roca Clara Segura Montse Vellvehí Músics: Joan Garriga Marià Roch Marc Serra

Vestuari: Berta Riera Llums: Pep Barcons So: Damien Bazin Vídeo: Francesc Isern Caracterització: Helena Fenoy i Marta Ferrer Fotografia: Bito Cels Collage del cartell: Albert Cano Disseny gràfic: Andrea Gusi i Josep Dols

Agraïments: Marta Filella i Sala Beckett

Una producció de La Perla 29 en col·laboració amb el Grec Festival de Barcelona 

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Ballada de sardanes - Dia de la Dona

Tipus: Ball
Quan: 03/03/2024 - 11:30 h
On: Plaça de la Vila