Around the world - Brodas Bros

AROUND THE WORLD, Brodas Bros

Després d’haver portat el seu hip hop mediterrani per tot el món, des dels Estats Units, passant per Amèrica Central i del Sud, Europa, Àfrica, Orient Mitjà, Japó i Xina, la companyia catalana ha presentat el seu últim espectacle “Around the world”. Les dues parelles de germans van mostrar el seu darrer treball, un espectacle visual i musical diferent i original, plasmant el seu recorregut internacional que dona nom a l’obra.

El hip hop de 'Brodas Bros' viu de la percussió, la música i la dansa i parteix de dues claus puntals: crear una atmosfera d’energia positiva i bon ambient, acompanyada d’una comunicació total amb el públic al qual en tot moment és incentivat a ballar i gaudir de les coreografies espectaculars dels ballarins. Amb “Around the world”, ho han aconseguit en la seva totalitat. L’aposta de mostrar i plasmar les vivències d’aquests anys viatjant per arreu, a través de la tecnologia en formats i tècniques diferents via llums, làsers, leds o mapping, ha arribat des del primer minut als assistents a l’obra.

Però si hi ha un punt a destacar, on posar l’èmfasi, és en el seu domini excepcional de l’escenari, jugant a la perfecció amb el ritme, la pausa, el silenci i l’eufòria, amb les seves coreografies vertiginoses, plenes d’acrobàcies, complementades de beatbox i gags. Tot una innovadora posada en escena que recorda la quotidianitat del dia a dia al carrer de qualsevol ciutat nordamericana o europea del segle XXI. La companyia nascuda al 2006 és el grup de dansa urbana més conegut del país, és la punta de llança del hip hop català. De fet, són pioners en portar aquest estil als grans escenaris. Tot un procés que va posar el punt final el passat diumenge, amb uns Brodas Bros, transformant el Teatre de la Garriga, El Patronat, en una explosió d'energia i humor fent vibrar joves i adults.

Per Júlia Oliveras